17.2 C
București
duminică, 21 aprilie 2024

Mister în legătură cu gestul preşedintei Ungariei, aliată a lui Viktor Orban, de a graţia un complice la pedofilie. Decizia sa a scos oamenii în stradă la Budapesta

Publicat pe


Cel puţin 1.000 de persoane au protestat vineri în capitala Ungariei, cerând demisia preşedintei Katalin Novak, din cauza deciziei sale de a graţia un bărbat condamnat pentru complicitate după ce a ajutat la muşamalizarea unui caz de abuz sexual într-un cămin de copii, relatează Reuters.

Katalin NovákFoto: Šulová Kateřina / ČTK / Profimedia

Katalin Novak a decis să graţieze în jur de 20 de persoane în aprilie 2023, înaintea unei vizite a Papei Francisc. Printre cei graţiaţi figura şi directorul adjunct al unei case de copii care l-a ajutat pe fostul director al căminului să-şi ascundă infracţiunile.

Directorul a fost condamnat la 8 ani de închisoare pentru abuzuri sexuale comise asupra unor băieţi în perioada 2004-2016. Directorul adjunct fusese condamnat la peste 3 ani închisoare.

După ce această graţiere a fost dezvăluită săptămâna trecută de un site de investigaţii jurnalistice, partidele ungare de opoziţie au cerut demisia…Sursa: www.hotnews.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri