7.5 C
București
sâmbătă, 2 decembrie 2023

Miting de amploare convocat la Chişinău

Publicat peUn miting de amploare este convocat duminică la ora 11.00 în centrul Chişinăului pentru a susţine calea europeană aleasă de ţară. Evenimentul, intitulat Adunarea „Moldova Europeană” şi iniţiat de preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, este declarat apolitic şi sunt aşteptaţi să participe toţi cetăţenii, inclusiv cei din diasporă în ţările în care aceştia se află, cele mai multe în Europa. La Chişinău va fi prezentă şi preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola.

„Astăzi am lansat iniţiativa de a convoca la Chişinău o adunare a cetăţenilor la care să spunem lumii că noi suntem europeni şi că aceasta e calea aleasă de noi. Adunarea naţională Moldova Europeană va fi organizată la 21 mai, în Piaţa Marii Adunări Naţionale”, a anunţat Maia Sandu la 10 aprilie, conform site-ului presedinte.md.

Ulterior, pe 13 mai, Maia Sandu a lansat un îndemn pentru toţi cetăţenii să participe la Adunarea „Moldova Europeană”. „Moldovenii s-au adunat de fiecare dată pentru a decide soarta ţării. Ne-am adunat în Piaţa Marii Adunări Naţionale şi am cerut libertate şi suveranitate. Pentru că neamul nostru are o credinţă de nezdruncinat în omenie şi în dreptate. Moldova s-a ridicat ori de câte ori a fost nevoie. Aşa suntem noi. Uniţi în momentele hotărâtoare”, a spus şefa statului.

În mesajul său, preşedinta Maia Sandu a făcut apel la unitate. „Este nevoie de toţi pentru a pune Moldova pe calea cea dreaptă. Calea europeană. O lume întreagă va vedea – stăpân în ţara noastră este poporul. Moldovenii sunt europeni. (…) Să spunem într-o singură voce că viitorul ţării noastre este în Uniunea Europeană”, a îndemnat preşedinta Maia Sandu.