27.7 C
București
luni, 25 septembrie 2023

Modificări la plata taxei la podul peste braţul Borcea. Anunţul făcut de CNAIR

Publicat peCNAIR anunţă că vrea să facă modificări şi să implementeze un sistem de plată a taxei care ar urma să faciliteze traversarea podului peste braţul Borcea, unde au loc acum lucrări de consolidare.

CNAIR are în vederea imple­mentarea unui sistem de plată elec­tronic pentru tranzitarea acestui pod, similar cu cel existent la Feteşti – Cer­navodă”, au spus reprezentanţii de la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere din România (CNAIR).

Compania a suspendat temporar peajul, taxa de trecere a podurilor între Feteşti şi Cernavodă, pentru toate categoriile de vehicule, până la finalizarea lucrărilor la podul peste braţul Borcea, care generează în a­ceastă perioadă restricţii de circu­laţie. 

Suspendarea taxei va fi valabilă până cel târziu pe 31 august 2023, conform unui ordin publicat în Monitorul Oficial.

CNAIR anunţă modificări la plata taxei la podul peste braţul Borcea

„Măsura de suspendare a achi­tării acestei taxe (peaj) a fost luată având în vedere debutul sezo­nului estival şi creşterea semnifica­tivă a valorilor de trafic de pe A2, înspre şi dinspre litoral, şi are ca scop flui­dizarea traficului în zona de taxare a trecerii podurilor, mai ales că, pe perioada lucrărilor de reabili­tare a podului peste braţul Borcea, circula­ţia în zona lucrărilor se desfă­şoară pe o bandă pe sens pe calea II, Con­stanţa – Bucureşti”, mai spun reprezentanţii CNAIR.

Impactul financiar estimat ca urmare a aplicării acestei măsuri, ra­portat la veniturile încasate în aceeaşi perioadă a anului 2022, se ridică la valoarea de 51,7 milioane de lei.

La începutul acestei luni însă, odată cu minivacanţa de aproape o săptămână, turiştii care s-au întors de la mare au fost nevoiţi să circule pe un drum alternativ, care a presupus însă plata unei alte taxe.

„Măsura de suspendare a achitării peajului a fost luată doar pentru trecerea podurilor dunărene Feteşti – Cernavodă afectate de restricţiile de circulaţie instituite pe perioada execuţiei lucrărilor de reabilitare a podului peste braţul Borcea”, motivează CNAIR, astfel că pentru rutele alternative taxele sunt încă valabile, potrivit zf.ro.

Podul peste braţul Borcea, cu o lungime de 970 de metri, este un pod combinat de cale ferată şi şosea, care traversează fluviul Dunărea şi, împreună cu podul similar de la Cernavodă, cu o lungime de 1.596 de metri, conectează oraşele Feteşti şi Cernavodă din România, între regiunile Dobrogea şi Muntenia.

Sursa: www.antena3.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri