1.3 C
București
joi, 1 decembrie 2022

Moldovenii din Rusia încearcă disperați să fugă, după anunțul lui Putin privind mobilizarea pentru războiul din Ucraina

Publicat pe


Moldovenii aflați în Rusia încearcă disperați să fugă din țară, după ce președintele rus Vladimir Putin a anunțat mobilizare parțială, relatează digi24.ro, conform deschide.md.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe din Republica Moldova (MAEIE), în ultimele zile numărul cetățenilor moldoveni care părăsesc Rusia a crescut de patru ori.

După creșterea considerabilă a numărului de cereri pentru perfectarea titlurilor de călătorie la secția consulară a Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă, autoritățile au dispus prelungirea programului acesteia în zilele de weekend.

Potrivit unui anunț publicat de MAEIE, în acest sens, toți cetățenii care solicită ajutor pentru perfectarea titlurilor de călătorie se pot adresa ambasadei. Ministerul precizează că autoritățile examinează și posibilitatea redistribuirii personalului diplomatic pentru activități consulare în cazul menținerii cererii sporite din partea cetățenilor țării noastre.

Comparativ cu perioada anterioară, în ultimele zile numărul de cereri pentru perfectarea titlurilor de călătorie a crescut de circa 4 ori, a transmis purtătorul de cuvânt al MAEIE, Daniel Vodă, pentru Deschide.MD. Astfel, autoritățile de la Chișinău au decis să intervină în vederea oferirii a unui sprijin suplimentar cetățenilor moldoveni aflați în Federația Rusă.

De menționat că titlul de călătorie poate fi folosit o singură dată pentru a reveni în Republica Moldova, în cazul în care persoana a pierdut pașaportul. La fel, acest document este aplicabil și în cazul în care acesta a expirat sau a fost furat. La ora actuală nu se cunoaște câți moldoveni din cei care au decis să părăsească Rusia dețin dubla cetățenie moldo-rusă, precizează Deschide.md.

Citește și…Sursa: www.g4media.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri