4 C
București
luni, 28 noiembrie 2022

Momente de panică într-un magazin Ikea din China. Autoritățile au încercat să impună carantina, mii de clienți au luat-o la fugă. VIDEO

Publicat peS-a creat panică într-un magazin Ikea din Shanghai, China. Autoritățile au încercat să impună carantina într-un magazin de mobilier, în timp ce mii de clienți se aflau la cumpărături. Oamenii nu au știut cum să reacționeze, au intrat în panică și au început să fugă, îmbrâncindu-se spre ieșire. Momentele filmate au ajuns virale.

Panică generală într-un magazin Ikea din China

Mii de clienți ai unui magazin Ikea din Shanghai s-au grăbit spre ieșire, cuprinși de panică, după ce autoritățile au impus închiderea magazinului. Carantina a fost impusă după ce o persoană ar fi intrat în contact cu un bolnav de Covid-19, iar de aici până la o panică generalizată nu a fost decât un singur pas.

Pe rețelele sociale au apărut numeroase filmulețe în care clienții magazinului alergau spre ieșire, pentru a putea părăsi magazinul înainte ca ușile să se închidă. Autoritățile sanitare din China au transmis, prin intermediul lui Zhao Dandan, director adjunct al Comisiei de Sănătate din Shanghai, că magazinul și „zona afectată” vor avea circuit închis timp de două zile. Persoanele care se află în circuit vor fi nevoite să treacă prin două zile de carantină și cinci zile de supraveghere.

Shanghai, orașul în care a avut loc incidentul, s-a aflat în lockdown timp de două luni, la începutul anului. Populația s-a arătat revoltată de măsurile extreme, iar oamenii au raportat dificultăți în a-și face aprovizionarea cu alimente și medicamente. China vizează eradicarea virusului și practică o politică „zero-Covid”, de aici și măsurile extreme luate de autorități.

Milioane de chinezi, blocați din cauza carantinei

Mai multe orașe chinezești afectate de Covid, din estul până în vestul țării, au impus săptămâna trecută noi restricții pentru populație, pentru a stăpâni focarele care amenință din nou să perturbe economiile locale. Reducerea mișcărilor inutile ale oamenilor timp de câteva zile – un tip de izolare mai blândă – de îndată ce apar zeci de cazuri noi este o practică-cheie a strategiei chineze „Covid-zero dinamic”.

Între timp, districte cheie din capitală au fost închise timp de cinci zile începând de săptămâna trecută. Aglomerațiile din zonele fierbinți ale zonelor turistice Hainan și Tibet au continuat să se extindă, orașele afectate fiind sub izolare. China continentală a raportat 1.993 de noi cazuri de coronavirus transmise pe plan intern pentru data de 10 august – 614 simptomatice și 1.379 asimptomatice – a anunțat joia trecută Comisia Națională de Sănătate.

Nu s-au înregistrat noi decese, menținând numărul deceselor la 5.226. China a confirmat 232.809 cazuri cu simptome până la data de 10 august, inclusiv cele transmise local și cele din rândul sosirilor. Capitala Chinei, Beijing, a raportat două cazuri locale pentru ziua precedentă, în timp ce centrul financiar Shanghai și centrul tehnologic din sudul țării, Shenzhen, au raportat zero noi infecții locale.

Sursa: www.impact.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri