1.6 C
București
miercuri, 29 martie 2023

Moneda românească din anii ’90 care se vinde cu 30.000 de lei. Colecţionarii adevăraţi o vânează

Publicat peLa o simplă căutare pe site-ul OLX, putem observa o mulțime de monede de colecție care sunt scoase la vânzare la prețuri exorbitante. Una dintre acestea este cea de 100 de lei din anul 1992, care a ajuns să coste cât salariul pe un an de zile. Dacă o ai acasă, negreșit te va îmbogăți. Colecţionarii adevăraţi o vânează!

Moneda de 100 de lei din anul 1992 se vinde astăzi cu 30.000 de lei

Numismatica este știința auxiliară a istoriei care are drept obiect de cercetare tipurile de monede, descrierea lor, descifrarea legendelor, materialul din care sunt acestea confecționate, raporturile dintre diferitele categorii de monedă, circulația monetară sau evoluția sistemelor monetare dispărute.

Așa se face că, numismatica i-a cuprins în mrejele sale pe români, care sunt dispuși să ofere sume exorbitante de bani pentru monede vechi. Aceștia sunt atrași ca un magnet de ele, dorind să adune o colecție cât mai mare de astfel de bani vechi. Așa se face că, în mediul online, pe site-urile de vânzări, au apărut o mulțime de astfel de anunțuri.

Îl ilustrează pe Mihai Viteazul

În zilele noastre, multe dintre monedele vechi au ajuns să coste o avere. Iar persoanele colecționare ajung să le scoată la vânzare pe sume fabuloase, fie sunt ei cei care le cumpără la prețuri extrem de mari.

Pe site-ul de anunțuri OLX, de exemplu, există mai multe monede care se vând cu sume extrem de mari. Astfel, cei care au mai păstrat prin sertare moneda de 100 de lei, din 1992, pot ajunge să se îmbogățească imediat. O astfel de monedă se vinde cu nu mai puțin de 30.000 lei.

Colecționarul care a scos la vânzare pe site moneda care are chipul lui Mihai Viteazul pe ea spune că aceasta este într-o stare bună și este dispus să o trimită ramburs oriunde în țară.

O altă monedă 100 de lei care se vinde cu o sumă fabuloasă pe site-ul de anunțuri este cea emisă în anul 1994, la fel, cu chipul lui Mihai Viteazul pe ea. Colecționara care vinde această monedă cere un preț de 90.000 de lei, însă, în anunțul de vânzare, spune că prețul este negociabil

Citește și: Bancnota din România care îţi aduce o avere. E foarte posibil să o mai ai şi tu, aşa faci bani frumoşi

Deși sumele sunt extrem de mari, există toate șansele ca aceșți internauți să aibă norocul de a încasa suma cerută.

Sursa: playtech.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri