5.5 C
București
vineri, 9 decembrie 2022

Morsa Freya, care a devenit celebră în Norvegia, a fost eutanasiată

Publicat pe


Autorităţile norvegiene au anunţat că au eutanasiat morsa Freya, a cărei prezenţă în fiordul Oslo devenise atracţia verii până în punctul în care punea în pericol viaţa publicului, precum şi propria viaţă.

15 August 2022, 13:21
(actualizat 15 August 2022, 13:22)
Știrile TVR |

Freya

”Decizia de eutanasiere a morsei a fost luată pe baza unei evaluări generale a ameninţării continue la adresa siguranţei umane”, a declarat oficialul Direcţiei Norvegiene pentru Pescuit, Frank Bakke-Jensen, într-un comunicat.

Morsele trăiesc în mod obişnuit în latitudinile arctice şi mai nordice, dar Freya, al cărei nume se referă la o zeiţă asociată cu dragostea şi frumuseţea în mitologia nordică, se scălda în apele capitalei norvegiene din 17 iulie.

În pofida apelurilor necontenite de a sta departe şi de a nu deranja mamiferul, tânăra femelă de aproximativ 600 de kilograme a atras atenţia oamenilor, prezentând un risc pentru public şi chiar pentru animal, a estimat direcţia pescuitului.

”Am analizat cu atenţie toate soluţiile posibile. Am ajuns la concluzia că nu putem garanta bunăstarea animalului prin niciun mijloc disponibil”, a mai spus Bakke-Jensen.

Mutarea Freyei, care a fost filmată urcând pe bărci care se legănau sub greutatea ei pentru a moţăi acolo, ”nu a fost o opţiune viabilă” din cauza complexităţii sale, a adăugat el.

Articole pe aceeaşi temă

 

Sursa: stiri.tvr.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri