25.5 C
București
miercuri, 6 iulie 2022

Morții din Mariupol sunt adunați de trupele susținute de Rusia

Publicat peMai mulți dintre morții din Mariupol au început să fie strânși de trupele ce luptă în oraș.
Trupele susținute de ruși au strâns cadavre în orașul ucrainean asediat Mariupol luni (4 aprilie).

Cadavrele locuitorilor locali și a ceea ce păreau a fi soldați ucraineni au fost ridicate de la sol și scoase din clădiri, înainte de a fi încărcate în dube și duse la morgi, au spus martorii pentru Reuters.

Un locuitor din zonă, a cărui mamă a fost ucisă, a spus că plantează lalele pentru a-și ridica moralul.

Morții din Mariupol sunt acum strânși de trupele rusești ce luptă acolo contra forțelor ucrainene

„Ce altceva ar trebui să fac acum, să mă întind și să aștept? Avem deja pe cineva întins acolo. Așteaptă să fie ridicat”, a spus ea.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat marţi (5 aprilie) că eforturile Ucrainei de a respinge trupele ruse de la Mariupol se confruntă cu dificultăţi.

Într-un interviu televizat de presa locală, Zelenski a spus că situația militară din orașul-port din sud este „foarte dificilă”.

Unii dintre locuitorii traumatizați care fugeau din orașul ucrainean asediat Mariupol au sosit marți (29 martie) în Zaporizhzhia și au găsit hrană și adăpost într-un supermarket care este folosit temporar ca centru pentru refugiați.

Purtând tot ce au putut, oamenii au vorbit emoționați despre ceea ce au fost martori și despre cum au reușit să scape din orașul asediat.

Mariupol, distrus de bombardamente
Olga Hadzhynova, o soție și o mamă în vârstă de 32 de ani, a început să plângă când a vorbit despre soțul ei dispărut.

„Acum sunt în Zaporizhzhia, singur cu patru copii, fără bani. nu stiu ce sa fac in continuare. Sper să-l găsim, soțul meu. Poate că va obține o conexiune mobilă… Nu știu cum să existe fără soțul meu”, a spus ea.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Sursa: romanialibera.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri