1.6 C
București
miercuri, 29 martie 2023

Moscova a aniversat 9 ani de la anexarea Crimeei, prin proteste în fața ambasadelor occidentale

Publicat pe


Activişti pro-Kremlin au protestat sâmbătă la Moscova în faţa ambasadelor a 20 de ţări considerate de Rusia drept „neprietenoase„, cu ocazia aniversării a noua ani de la anexarea Peninsulei Crimeea, transmite AFP.

Crimeea, „fructul” dorit de Ucraina și Rusia. Foto: Arhiva Adevărul

Ţări precum Statele Unite, Regatul Unit şi Franţa „susţin Ucraina (…) şi livrează în mod activ arme letale regimului ucrainean„, a explicat mişcarea de tineret „Molodaia gvardia” („Tânăra Gardă”) într-un comunicat.

Cu ajutorul acestor arme letale, este prevăzut în planul lui Zelenski şi al lui Biden luarea înapoi a Crimeei” de la ruşi, a asigurat pentru AFP preşedintele mişcării, Anton Demidov, în timpul demonstraţiei din faţa ambasadei SUA. Mitingul din faţa ambasadei americane a reunit în jur de 400 de activişti care afişau pancarte pe care se putea citi „Statele Unite, tu semeni moartea„, „Crimeea cu Rusia pentru totdeauna„, a notat un corespondent al AFP.

În faţa ambasadei Marii Britanii s-au strâns aproximativ 200 de protestatari, potrivit unui jurnalist AFP. Conform informaţiilor furnizate de „Molodaia gvardia„, totalul activiştilor pro-Kremlin care au protestat a fost de 5.000.

Rusia a anexat peninsula ucraineană Crimeea pe 18 martie 2014, în urma unui referendum nerecunoscut de Kiev şi de comunitatea internaţională. Această anexare a adus Rusiei numeroase sancţiuni internaţionale, care s-au înăsprit după declanşarea ofensivei ruse în Ucraina, în februarie 2022.   Sursa: adevarul.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri