20.5 C
București
duminică, 25 septembrie 2022

Moscova anunță că este este dispusă să discute cu Washingtonul: „Contactele se pot relua”

Publicat peVladimir Putin ar putea să se întâlnească cu omologul său american, Joe Biden. Dmitrii Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus a anunțat miercuri, 16 martie, că acesta este dispus să discute personal cu liderul Washingtonului.

Kremlinul admite o eventuală întâlnire cu Joe Biden

Cei doi nu au vorbit de la începutul războiului din Ucraina, însă, contactul dintre cei doi lideri se poate relua dacă este necesar.

”Dacă este necesar, contactele se pot relua. (…) Impunerea  sancțiunilor nu înseamnă oprirea contactelor”, a remarcat Dmitrii Peskov, în cadrul unei conferinţe de presă, citat de CNN.

SUA oferă Ucrainei un ajutor istoric de 13.6 miliarde de dolari. Fondurile vor fi alocate sferelor umanitare, de apărare și economice.

Joe Biden a semnat marți, 15 martie, un proiect de lege care oferă Ucrainei asistență militară, umanitară și economică în valoare de 13,6 miliarde de dolari.

„Tocmai am semnat finanțarea guvernamentală bipartizană care menține guvernul deschis și oferă Ucrainei o finanțare istorică de 13,6 miliarde de dolari”, a declarat președintele american.

Ucraina, sprijinită de SUA

„Vreau să mulțumesc conducerii Congresului pentru că a lucrat atât de repede pentru a ne asigura că avem resursele economice, umanitare și de securitate necesare pentru a continua răspunsul nostru puternic la această criză”, a spus liderul american.

Fondurile sunt destinate sprijinirii Forțelor Armate ale Ucrainei în lupta împotriva trupelor rusești, relatează presa ucraineană.

Potrivit lui Serghei Lavrov, discuțiile Moscovei cu Kievul nu sunt ușoare, dar „există speranță pentru un compromis, iar neutralitatea Ucrainei se află în centrul negocierilor ruso-ucrainene”, relatează hotnews.

Sursa: www.b1tv.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri