2.4 C
București
sâmbătă, 26 noiembrie 2022

Mulţi cai putere, cauciucuri tocite şi derapaje spectaculoase la Campionatul Naţional de Drift

Publicat peMulţi cai putere, cauciucuri tocite şi derapaje spectaculoase. Etapa cu numărul patru a Campionatului Naţional de Drift, organizată pe circuitul Transilvania Motor Ring, a atras sute de pasionaţi ai sporturilor extreme, iar tribunele au devenit neîncăpătoare. 

Adrenalină şi cai putere 

Răzvan Mateescu, vicepreşedinte RoDrift: Este, de data aceasta, un festival. Am reuşit să adunăm peste 80 de piloţi în cele trei clase pe care le avem în campionat: clasa street, clasa semi-pro şi clasa pro. Sunt piloţi din peste patru ţări prezenţi aici. 

Clasa street este destinată amatorilor, iar ieri a avut loc şi marea finala. Scopul introducerii acestei clase este de a-i învăţa pe oameni să nu mai practice acest sport în stradă şi să-şi exerseze abilităţile de şoferi într-un cadru legal. 

Bogdan practică acest sport din 2011, iar la începutul acestei luni a reuşit cea mai bună performanţă din cariera sa la clasa pro: locul 4 în etapa internaţională de drift care a avut loc pe un circuit din Ungaria. 

Bogdan Pădurariu, pilot-reporter: Am un nou motor, mai puternic, cu care încerc să mă acomodez. Deocamdată treaba merge bine. 

– Vei lua locul întâi?

– Nu am aşteptări atât de mari, vreau doar să mă dau bine, să mă dau curat şi chiar dacă pierd, să pierd cu demnitate. 

Pe lângă maşinile puternice şi piloţii iscusiţi, un rol important îl joacă şi mecanicii. 

Valentin Pascal, mecanic: Trebuie să ai grijă de toate problemele maşinii, să le rezolvi foarte repede. Să ai grijă să fie cauciucuri, benzină, pilotul nu trebuie să aibă grijă de nimic. Noi, ca şi mecanici, trebuie să avem grijă de tot. 

Astăzi vor avea loc finalele la clasa semi-pro şi pro. Câştigătorii vor pune mâna pe marele premiu, în valoare de 3 mii de euro. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!Sursa: observatornews.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri