13 C
București
luni, 3 octombrie 2022

Mulţi dintre ucrainenii eliberaţi în schimbul de prizonieri cu Rusia, ”torturaţi brutal” în captivitate, acuză Kievul

Publicat peMulţi dintre ucrainenii predaţi de către Moscova Kievului într-un important schimb de prizonieri de război au fost ”torturaţi în mod brutal” în captivitate, acuză un oficial ucrainean de rang înalt, Kirilo Budanov, relatează AFP.  

”Mulţi dintre ei au fost torturaţi în mod brutal”, a denunţat într-o conferinţă de presă, joi, Kirilo Budanov, însărcinat cu informaţăiile clasificate la Ministerul ucrainean al Apărării, fără să prezinte detalii despre natura acestor presupuse torturi.

Între ei există ”persoane a căror stare fizică este mai mult sau mai puţin normală, în afară de o subalimentaţie cronică, din cauza condiţiilor rele de detenţie”, acuză el, scrie news.ro.

Aceşti prizonieri au fost deţinuţi în mai multe locuri în teritorii ucrainene ocupate de trupe ruseşti, dar şi în Rusia, precizează Kirilo Budanov, care a particoipat la organizarea acestui schimb de prizonieri.

”Absolut toţi” ucrainenii eliberaţi în schimbul de prizonieri ”au nevoie de o reabilitare psihologică”, declară, la rândul său, ministrul ucrainean de Interne, Denis Monastîrski.

Ucraina şi Rusia au efectuat miercuri cel mai mare schimb de prizonieri militari de la invazia rusă a Ucrainei, la sfârşitul lui februarie.

Kievul a primit zece străini şi 205 ucraineni – inclusiv pe foştii şefi ai apărării de la Oţelăria Azovstal, din oraşul Mariupol, un simbol al rezistenţei în calea invaziei ruse.

Moscova a obţinut eliberarea a 55 de ruşi şi a unui fost deputat ucrainean, Viktor Medvendciuk, un apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin.Sursa: stirileprotv.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri