10.6 C
București
miercuri, 5 octombrie 2022

Musk spune că Tesla, SpaceX văd riscuri semnificative de inflație

Publicat pe


Foto: Hepta
  • Acțiunile Tesla, care au închis vineri cu 5% mai jos, la 795,35 dolari, au pierdut aproximativ 25% de la începutul anului.
  • Într-un tweet, Elon Musk a spus că Tesla si SpaceX se confruntă cu o presiune din cauza inflației.
  • Inflația a cunoscut cea mai rapidă creștere din ultimii 40 de ani.

Directorul general al Tesla Inc, Elon Musk, a declarat duminică că producătorul american de automobile electrice și compania sa de rachete SpaceX se confruntă cu o presiune inflaționistă semnificativă în ceea ce privește materiile prime și logistica.

Într-un tweet, Musk a întrebat, de asemenea, despre perspectivele ratei inflației și a spus că firmele sale „nu sunt singure”, reluând un articol în care se spune că conflictul dintre Ucraina și Rusia a trimis prețurile materiilor prime la cele mai ridicate niveluri din 2008. Invazia Rusiei în Ucraina a crescut prețurile metalelor utilizate în mașini, de la aluminiul din caroserie la paladiu din convertoarele catalitice și la nichelul de înaltă calitate din bateriile vehiculelor electrice, iar șoferii vor plăti probabil nota de plată.

Intensificată de prețurile la locuințe, alimente și benzină, inflația de consum din SUA a înregistrat cea mai abruptă creștere din ultimele patru decenii, consolidând probabil argumentele pentru o majorare a ratei dobânzii de către Rezerva Federală.

Producătorul de mașini electrice a majorat săptămâna trecută prețurile SUV-urilor sale americane Model Y și ale sedanurilor Model 3 Long Range cu câte 1.000 de dolari fiecare și ale unor vehicule Model 3 și Model Y fabricate în China cu 10.000 de yuani (1.582,40 dolari).

Producătorul american de vehicule electrice Rivian Automotive Inc (RIVN.O) a declarat săptămâna trecută că problemele legate de lanțul de aprovizionare ar putea reduce la jumătate producția planificată, invocând creșterea prețurilor materiilor prime și constrângerile lanțului de aprovizionare. Compania japoneză Toyota Motor Corp (7203.T) a declarat că va reduce producția internă cu până la 20% pentru perioada aprilie-iunie, pentru a ușura presiunea asupra furnizorilor care se confruntă cu penuria de cipuri și alte piese.

Tesla și SpaceX nu au răspuns imediat la solicitările de comentarii ale Reuters duminică târziu.

Sursa: alephnews.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri