4.3 C
București
marți, 29 noiembrie 2022

Nancy Pelosi, la Erevan: „Washingtonul vrea să sprijine Armenia”

Publicat pePreşedinta Camerei Reprezentanţilor SUA, Nancy Pelosi, a condamnat ferm duminică ceea ce ea a numit drept atacuri „ilegale” la frontieră lansate de Azerbaidjan asupra Armeniei, folosindu-se de o vizită la acest aliat militar al Rusiei pentru a exprima sprijinul american faţă de suveranitatea armeană, relatează Reuters.

Vorbind la Erevan, Pelosi a spus că vizita ei are o importanţă deosebită în urma „atacurilor ilegale şi ucigaşe ale Azerbaidjanului asupra teritoriului armean”, care au dus la ciocniri la graniţă în care au fost ucise peste 200 de persoane.

„Condamnăm ferm aceste atacuri”, a declarat Pelosi. „Ele au fost iniţiate de azeri şi acest lucru trebuie recunoscut”.

Potrivit lui Pelosi, este clar că luptele de la graniţă au fost declanşate de atacurile azere asupra Armeniei şi cronologia conflictului ar trebui clarificată.

Statele Unite ascultă Armenia asupra nevoilor sale de apărare, a spus Pelosi, adăugând că Washingtonul vrea să ajute şi să sprijine Armenia în ceea ce ea a considerat a fi o luptă globală între democraţie şi autocraţie.

Un înalt oficial armean şi-a exprimat nemulţumirea săptămâna trecută faţă de răspunsul unei alianţei militare conduse de Rusia la cererea de ajutor a Erevanului.

„Suntem foarte nemulţumiţi, desigur. Aşteptările pe care noi le-am avut nu au fost justificate”, a declarat preşedintele parlamentului Alen Simonian la televiziunea naţională, asemănând Organizaţia Tratatului de Securitate Colectivă cu un pistol care nu trage gloanţe, a relatat agenţia de presă Interfax.

Pelosi a remarcat că este interesant faptul că Armenia a fost dezamăgită de răspunsul alianţei conduse de ruşi, notează Reuters.

Sursa: www.cotidianul.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri