31.1 C
București
marți, 5 iulie 2022

NASA se teme că sateliții SpaceX ar putea fi un eșec pentru viitoarele misiuni spațiale. Care este motivul

Publicat peSpaceX, care îi aparține lui Elon Musk, a primit inițial autorizația de a plasa pe orbita terestră aproximativ 12.000 de sateliți pentru a oferi internet în bandă largă în zonele de pe glob unde acest lucru este dificil. Acum, însă, a cerut aprobarea pentru o constelatoe de generația a doua, pentru a lansa 30.000 de sateliți, scrie The Guardian.

NASA a precizat că, în prezent, sunt urmărite 25.000 de obiecte pe orbită  și aproximativ 6.100 se află la mai puțin de 600 km. 

Expansiunea SpaceX Gen2 „ar dubla numărul obiectelor urmărite pe orbită și ar crește de cinci ori numărul de obiecte aflate la sub 600 km”, a adăugat Agenția spațială americană.

Un astrofizician de la Harvard-Smithsonian, Jonathan McDowell, care face parte din grupul Societății Americane de Astronomie care examinează impactul sateliților asupra astronomiei, a spus: „Ne-am îngrijora să avem acest număr mare de sateliți care interferează cu observațiile astronomice… Cred că avem nevoie de puțină mai multă experiență cu cei câteva mii de sateliți în funcțiune înainte de a putea ajunge la zeci de mii.”

SpaceX nu a răspuns imediat solicitării de a face comentarii pe marginea subiectului.

Elon Musk a scris pe Twitter, la jumătatea lunii ianuarie, că SpaceX avea 1.469 de sateliți Starlink activi și 272 erau în curs de relocare pe orbite operaționale.

Amazon.com, care s-a angajat să cheltuiască cel puțin 10 miliarde de dolari pentru a construi 3.236 de astfel de sateliți prin programul său Project Kuiper, și-a exprimat în mod separat îngrijorarea cu privire la planul SpaceX.

Deși este extrem de costisitoare de implementat, tehnologia prin satelit poate oferi internet de mare viteză pentru persoanele care locuiesc în zone rurale sau greu de deservit, unde cablurile de fibră optică și turnurile operatorilor celulari nu ajung.

Tehnologia ar putea fi, de asemenea, un sprijin esențial atunci când uraganele sau alte dezastre naturale întrerup comunicarea.Sursa: www.realitatea.net

Mai multe stiri

Ultimele Stiri