10.6 C
București
miercuri, 5 octombrie 2022

Națiunile Unite: Peste 360 ​​de civili uciși în Ucraina de la invadarea țării de către Rusia / 74 de bărbați, 42 de femei, 8 băieți și 4 fete, precum și 13 copii și 223 de adulți al căror sex nu este cunoscut

Publicat pe


Peste 360 ​​de civili au fost uciși în Ucraina de la începutul invaziei Rusiei, a anunțat duminică Biroul Înaltului Comisar al ONU pentru Drepturile Omului (OHCHR), transmite CNN.

Până acum, 1.123 de civili au fost răniți, inclusiv 364 uciși și 759 răniți, a anunțat OHCHR, recunoscând în același timp că cifrele reale sunt probabil „considerabil mai mari”.

CNN nu poate verifica independent numărul victimelor.

Datele au fost colectate între ora 4 a.m., ora Ucrainei, pe 24 februarie, când a început atacul armat al Federației Ruse împotriva Ucrainei, până la miezul nopții, ora locală, pe 5 martie, se arată în comunicat.

Numărul total de uciși include 74 de bărbați, 42 de femei, 8 băieți și 4 fete, precum și 13 copii și 223 de adulți al căror sex nu este cunoscut. Numărul total de răniți include 67 de bărbați, 48 de femei, 11 fete și 2 băieți, precum și 28 de copii și 603 adulți, conform OHCHR.

503 dintre victime au fost în regiunile Doneţk şi Lugansk, iar 374 de victime pe teritoriul controlat de guvern, potrivit OHCHR.

Majoritatea victimelor civile înregistrate au fost cauzate de folosirea „armelor explozive cu o zonă largă de impact”, se arată în comunicat, inclusiv bombardamente de artilerie grea și sisteme de rachete cu lansare multiplă și rachete și lovituri aeriene.

OHCHR a adăugat că consideră că „cifrele reale sunt considerabil mai mari”, în special pe teritoriul controlat de guvern în ultimele zile, de unde datele privind victimele au fost amânate.

 Sursa: www.g4media.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri