1.1 C
București
joi, 1 decembrie 2022

Natura se dezlănțuie în întreaga lume. E pericol de tsunami în Taiwan după un cutremur extrem de puternic. Italia și Bulgaria, afectate de vijelii

Publicat pe


Natura s-a dezlănțuit în mai multe zone de pe planetă, în ultimele ore, unde s-au înregistrat fenomene naturale extreme! Taiwan-ul a fost zguduit de un cutremur puternic, iar acum a fost emisă o avertizare de tsunami, pe când în Italia indundațiile au făcut prăpăd, într-o zonă unde se află mulți români. Au murit oameni, iar pagubele materiale sunt imense. A fost o furtună puternică și în Bulgaria, care a măturat litoralul.

Natura se dezlănțuie în întreaga lume. Cutremure, inundații și furtuni

Un cutremur de 6,8 pe Richter a zguduit Taiwan-ul. Acesta s-a produs în sud-estul slab populat al Taiwanului, informează Reuters, însă imediat autoritățile au emis o alertă de tsunami. Există raportări că o clădire s-a prăbușit și trei vagoane ale unui tren de călători au deraiat, însă se pare că nu sunt victime, ci doar persoane ușor rănite.

Centrul american de Avertizare pentru Tsunami a emis o alertă de tsunami, pentru o rază de 300 de kilometri în jurul epicentrului cutremurului. Și institutul japonez a emis o avertizare pentru prefectura Okinawa (la peste 600 km depărtare) și a anunțat valuri de un metru înălțime.

Natura se dezlantuie in întreaga lume. Cutremure, inundatii si furtuni

Centrul Italiei, lovit de inundații devastatoare

Și în Italia a venit potopul. O furtună foarte puternică care s-a abătut asupra centrului Italiei, unde trăiesc zeci de mii de români. Aceasta a provocat inundații devastatoare în Italia, iar cel puțin nouă oameni, printre care și copii, au murit.

De asemenea, alte 4 persoane sunt date dispărute și mai multe localități sunt efectiv sub ape. A fost declarată stare de urgență și s-a proclamat doliu național. Mai mult de-atât, se pare că situația nu s-a calmat deloc. Meteorologii au emis recent o nouă avertizare de vreme rea.

Litoralul bulgăresc, măturat de o furtună puternică

Vremea rea s-a abătut și peste Bulgaria, unde o furtună puternică a măturat litoralul. Aceasta s-a format în largul staţiunii Pomorie, sâmbătă, 17 septembrie, când mai multe iahturi au anunţat că sunt în dificultate şi o persoană a căzut peste bord.

O familie a rămas blocată pe insula Sfântul Ivan, iar o duzină de bărci au fost împinse în mare, relatează BTA, pe când altele au fost aruncate de furtună direct pe mal. Vântul a depășit la rafală 100 de km/h și a doborât zeci de copaci în capitala regională Burgas.

Sursa: www.impact.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri