16.8 C
București
duminică, 1 octombrie 2023

„Ne-a panicat pe toți”. Mărturiile oamenilor din din sectorul 3 al Capitalei după scăpările de gaze de la o stație GPL

Publicat pe


La o săptămână de la dezastrul din Crevedia, pompierii au avut sâmbătă seară o intervenție contracronometru la o stație GPL din sectorul 3 al Capitalei.

Au fost semnalate scăpări de gaze, din cauza unui robinet defect. Stația era închisă de câteva zile, în urma unui control.

Salvatorii au evacuat populația pe o rază de o sută de metri, după care au montat un robinet de siguranță, peste cel vechi. Pe durata intervenției, rezervorul – în care erau aproximativ 3 mii de litri de GPL – a fost în permanență răcit cu apă.

Gazul a fost mutat în cele din urmă într-o altă cisternă. Localnicii au putut să se întoarcă la casele lor după miezul nopții.

Puțin înainte de ora 19, un apel la 112 anunța că pe bulevardul Energeticienilor din sectorul 3 al Capitalei se simțea un miros puternic de gaz. Imediat, la fața locului au fost mobilizare de forțe, pentru a evita un dezastru similar cu cel de la Crevedia, de acum o săptămână.

Citește și


sigla PSD

În total au intervenit cinci autospeciale de stingere, dar au fost chemate și echipaje de prim-ajutor pentru o siguranță sporită. Aproximativ 50 de persoane au fost evacuate.

Pompierii au creat un perimetru de siguranță pe o distanță de 100 de metri. Când au văzut echipajele de intervenție pe strada lor, oamenii s-au gândit la ce e mai rău.

Bărbat: „Ne-a panicat pe toți… Cum s-a întâmplat la Crevedia, vă dați seama, se poate întâmpla și aici…”

Bărbat: „Am ieșit pe stradă, am vrut să cumpăr ceva și am văzut poliție. Probabil la ceilalți vecini au venit, dar la mine nu a venit nimeni.”

Totul a pornit de la un robinet defect al rezervorului. Ca să oprească scurgerea, pompierii au montat un nou robinet, de siguranță, peste cel vechi.

Chiar dacă în zonă nu s-a mai simțit miros de gaze, pompierii au rămas în alertă și au acționionat cu o perdea de apă peste cistena de unde ar fi pornit scurgerea.

Două autospeciale de pompieri au rămas permanent în zonă pe durata intervenției.

A avut loc operațiunea de transvazare, adică mutarea GPL-ului. Pentru acest lucru a fost adusă o cisternă, iar operațiunea este atent supravegheată de pompieri.

Inspector șef Irinel Precup, ISU București-Ilfov: „Vorbim de aproximativ 3.000 de litri. Transvazarea a durat aproximativ 2 ore, aproximativ 25 de litri pe minut.”

La fața locului a ajuns și un inspector de la Inspecția de Stat pentru Controlul Cazanelor, care în urmă cu câteva zile ar fi făcut controale în zonă și a închis stația din cauza unor nereguli.

Reporter: Mirosea des a gaz aici?

Bărbat: „Da! De vreo trei luni…”

Operațiunea s-a încheiat după miezul nopții. Oamenii au putut să revină la casele lor, iar circulația a fost reluată.

Articol recomandat de sport.ro


Povestea dramatică a fotbalistului depre care Ronaldo…Sursa: stirileprotv.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri