21.3 C
București
vineri, 1 iulie 2022

NEREGULI la Întreţinerea Arborilor şi Spaţiului Verde: directori îndoielnici + cum se profită de maşini


Maşinile care aparţin Companiei Muncipale Intreţinerea Arborilor şi Spaţiului Verde Bucureşti (CMIASVB S.A.) sunt folosite în interesul personal al unor angajaţi, potrivit stiripesurse.ro, care dă exemplul lui Ionuţ Cucotieş, tehnician apropiat de şefa instituţiei.

De asemenea, sunt menţionate două persoane din şefia instituţiei asupra cărora sunt semne de întrebare privind diplomele de studii superioare.

Se deplasa cu maşina la noul loc de muncă

Ionuţ Cucotieş, tenician IT în cadrul CMIASVB, un apropiat al directoarei Casandra Cozma, a fost văzut folosind maşina directorului general al CMIASVB în timp ce se deplasa, în interes personal, la noul loc de muncă, el fiind angajat simultan la două companii de stat administrate de Primăria Municipiului Bucureşti, potrivit sursei citate.

Ionuţ Cucotieş este angajat atât în cadrul CMIASVB, cât şi la Administraţia Străzilor, companie condusă de Marian Aurelian Bârgău. Acesta din urmă a deţinut funcţia de director general în cadrul CMIASVB S.A. în perioada martie 2018 – mai 2021, avându-l ca persoană de încredere pe acelaşi Ionuţ Cucotieş.

Încadrări salariale suspecte

O parte dintre angajaţii CMIASVB S.A. au susţinut concursuri la Administraţia Străzilor Bucureşti, pentru a ocupa diverse funcţii în cadrul instituţiei. Printre ei se numără: Ionuţ Cucotieş, Răzvan Dragna, Ana-Maria Firănescu şi Dragoş Lungeanu.

Sursa menţionată susţine că Ionuţ Cucotieş are o încadrare salarială suspectă, ţinând cont că nu are studii superioare sau vreo altă pregătire în domeniu care să-l califice pentru postul ocupat. În situaţia lui se mai află şi alte persoane din cadrul CMIASVB, una dintre acestea fiind directorul tehnic al instituţiei, Ioan Ciopasiu.

Acesta nu are studii superioare, este angajat al CMIASVB încă de la înfiinţare şi are un salariu lunar de 15.000 de lei.

A doua persoană aflată în aceeaşi situaţie cu directorul tehnic şi cu tehnicianul IT ar fi Răzvan Dragna, angajat simultan atât la Administraţia Străzilor Bucureşti, cât şi în cadrul CMIASVB S.A. În momentul angajării la CMIASVB, Răzvan Dragna nu avea studii superioare care să-l recomande pentru ocuparea funcţiei de inginer horticol.

Sursa: www.national.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri