16.1 C
București
luni, 20 mai 2024

Nici România, nici Republica Moldova n-au avut reprezentanți la parada de la Moscova. Șefa regiunii autonome Găgăuzia, invitată de Putin, susține că a reprezentat “întreaga Moldovă”

Publicat pe



În timp ce președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a sărbătorit “Ziua Europei” la Chișinău, șefa regiunii autonome Găgăuzia din Republica Moldova, Evghenia Guțul, a asistat la parada militară organizată la Moscova în cinstea Zilei Victoriei, declarând că reprezintă “întreaga Moldovă” în fața lui Putin.

Regimul Putin a organizat o paradă militară la Moscova, în ziua de 9 mai 2024, prin care Rusia a sărbătorit, separat de țările occidentale, Ziua Victoriei în cel de-al Doilea Război Mondial. Niciun șef de stat sau de guvern din țările care erau aliate cu URSS, în cel de-al doilea Război Mondial, n-au stat alături de președintele Putin. În schimb, un politician minor din Republica Moldova, Evghenia Guțul, membră a unui partid pro-rus, s-a dus la Moscova și a susținut că ea reprezintă acolo “întreaga Moldovă”. Evghenia Guțul este recent aleasă în funcția de guvernator (bașkan) al regiunii autonome Găgăuzia, care se…



Sursa: romanialibera.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri