23.5 C
București
sâmbătă, 3 iunie 2023

Ninsorile au închis mai multe drumuri, zeci de mașini sunt blocate. Un autocar s-a răsturnat în județul Galați

Publicat pe


Ninsoarea și viscolul puternic au paralizat traficul, în jumătate din țară. Sunt sute de oameni blocați în cozi kilometrice, printre nămeți, majoritatea încă de azi-noapte. Șoferii așteaptă intervenția salvatorilor, așa că mulți pompieri au fost chemați de acasă ca să ajute la deszăpezire. Cele mai multe probleme sunt în județele Vrancea și Buzău.

24 de localităţi fără curent electric din cauza zăpezii şi viscolului, în județul Buzău

ACTUALIZARE 21:25 – Un număr de 24 de localităţi din judeţul Buzău au rămas sâmbătă seară fără curent electric în urma unor defecţiuni provocate de ninsoare şi viscol, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).

Potrivit sursei citate, echipajele de intervenţie lucrează pentru remedierea penei de curent, care a afectat aproximativ 4.690 de abonaţi.

„În acest moment sunt nealimentate cu energie electrică un număr de 24 localităţi cu 4.688 abonaţi. Echipaje din cadrul distribuitorului de energie electrică lucrează pentru remedierea defecţiunilor”, au anunţat reprezentanţii ISU.

Judeţul Buzău se află sub cod portocaliu de ninsori şi viscol de vineri până duminică, la ora 10:00, potrivit Agerpres.

Situaţia din judeţ este monitorizată prin Centrul Operaţional Judeţean, precum şi prin Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Buzău, personalul fiind pregătit să intervină în cazul apariţiei unor evenimente generatoare de situaţii de urgenţă.

IGSU: Zece drumuri naţionale şi 37 judeţene sunt blocate din cauza zăpezii

ACTUALIZARE 18:50 – Zece drumuri naţionale şi 37 judeţene sunt blocate din cauza zăpezii, a informat, sâmbătă, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Potrivit unui comunicat al IGSU transmis AGERPRES, sâmbătă, în intervalul orar 07,00-16,30, s-au înregistrat efecte în 60 localităţi din 16 judeţe (AG, BC, BR, BZ, CT, DB, GL, GR, HD, IF, PH, TR, TL, VL, VS şi VN) şi municipiul Bucureşti, unde echipajele operative au derulat misiuni pentru deblocarea mai multor autovehicule blocate în zăpadă, precum şi pentru degajarea a 25 copaci şi 11 stâlpi de electricitate, fiind avariate 5 autoturisme, o anexă gospodărească şi acoperişul unui bloc de locuinţe.

Pentru optimizarea misiunilor de răspuns, în zonele puternic impactate de vremea severă, Inspectoratul arată că se menţin măsuri precum:

  • starea de operativitate a tuturor categoriilor de mijloace şi echipamente, pentru asigurarea acţiunilor de răspuns, astfel încât, la ordin, manevra de forţe şi mijloace să se realizeze în cel mai scurt timp;
  • asigurarea permanenţei la nivelul autorităţilor locale din zonele aflate sub incidenţa codurilor de vreme rea;
  • convocarea şedinţelor extraordinare la nivelul Comitetelor Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă ale judeţelor Vrancea şi Buzău;
  • activarea Centrelor Judeţene de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei, prin operaţionalizarea Grupelor Operative la nivelul inspectoratelor pentru situaţii de Urgenţă din şase judeţe (AG, BR, BZ, DB, PH, VN);
  • creşterea capacităţii operaţionale la nivelul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă ale judeţelor Buzău şi Vrancea.

Totodată, pentru activarea rapidă a acţiunilor de răspuns la situaţiile de urgenţă înregistrate, respectiv de gestionare a efectelor generate de fenomenele meteo periculoase, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a decretat sâmbătă starea de alertă pentru judeţul Vrancea.

În judeţele Buzău, Vrancea, Brăila, Galaţi, pompierii salvatori au acţionat pentru preluarea a patru gravide, blocate în autoturisme şi transportarea acestora, în condiţii de siguranţă, la cele mai apropiate unităţi sanitare pentru îngrijiri medicale de specialitate, precum şi pentru preluarea altor două persoane care necesitau dializă.

În ceea ce priveşte traficul rutier, Inspectoratul informează că zece drumuri naţionale sunt blocate din cauza zăpezii (DN 22/BZ, DN 2C/BZ, DN 23B/VN, DN 2N/VN, DN 23A/VN, DN 23/BR, DN 2R/VN, DN 2L/VN, DN 2M/VN, DN 25/GL) şi 37 drumuri judeţene (DJ 203C/BZ, DJ 203G/BZ, DJ 102H/BZ, DJ 202/BZ, DJ 203/BZ, DJ 214A/BZ, DJ 203I/BZ, DJ 203D/BZ, DJ 220/BZ, DJ 713/DB, DJ 204P/VN, DJ 204B/VN, DJ 202F/VN, DJ 202E/VN, DJ 204L/VN, DJ 204E/VN, DJ 205C/VN, DJ 205E/VN, DJ 204E/VN, DJ 204D/VN, DJ 205L/VN, DJ 242E/GL, DJ 251G/GL, DJ 254/GL, DJ 253/GL, DJ 255/GL, DJ 251/GL, DJ 119A/BC, DJ 211/BR, DJ 203/BR, DJ 203T/BR, DJ 203A, DJ 244A, DJ 284A, SJ 243B, DJ 713/DB, şi DJ 251G/GL).

La acest moment, intervenţiile salvatorilor continuă în judeţele Bacău, Brăila, Buzău, Dâmboviţa, Galaţi, Vaslui şi Vrancea pentru deblocarea autovehiculelor rămase blocate în zăpadă, cât şi pentru degajarea copacilor căzuţi pe carosabil, menţionează sursa citată.

Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, IGSU anunţă că se înregistrează întreruperi în 122 localităţi din şapte judeţe (AG, BR, BZ, DB, GL, PH şi VN), însă echipe specializate se află în teren pentru remedierea situaţiei în cel mai scurt timp şi revenirea la starea de normalitate.

Circulaţia pe DN 24D, între Băleni şi Tuluceşti, judeţul Galaţi, a fost închisă

ACTUALIZARE 17:00 Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) şi Poliţia Rutieră au decis să închidă circulaţia pe DN 24D, pe raza judeţului Galaţi, între localităţile Băleni şi Tuluceşti, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

„Din cauza ninsorii abundente, a viscolului şi a vizibilităţii reduse (10 – 25 metri), CNAIR şi Poliţia Rutieră au decis să închidă circulaţia pe DN 24D (km 51+000 – km 84+911), pe raza judeţului Galaţi, între localităţile Băleni şi Tuluceşti.

Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate”, atrage atenţia compania de drumuri, într-un comunicat remis sâmbătă Agerpres.

Circulaţie închisă pe DN25, între Hanu Conachi şi Şendreni, judeţul Galaţi

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) şi Poliţia Rutieră au decis să închidă circulaţia pe DN25, pe raza judeţului Galaţi, între localităţile Hanu Conachi şi Şendreni, din cauza ninsorii abundente şi a vizibilităţii reduse.

„Din cauza ninsorii abundente, a viscolului şi a vizibilităţii reduse (10 – 25 metri), CNAIR şi Poliţia Rutieră au decis să închidă circulaţia pe DN25 (km 31+000 – km 68+196) pe raza judeţului Galaţi între localităţile Hanu Conachi şi Şendreni.

Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate”, spune compania de drumuri, într-un comunicat remis sâmbătă Agerpres.

Trei persoane rănite după ce un autocar s-a răsturnat pe E 581

Trei persoane au fost rănite, sâmbătă, după ce un autocar a derapat şi s-a răsturnat pe E 581 în dreptul localităţii Berheci, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă(ISU) Galaţi.

Foto: ISU Galați

Potrivit sursei citate, în autocar erau opt persoane din Republica Moldova, iar cele trei victime nu au răni grave.

La faţa locului acţionează o autospecială, echipajul de descarcerare şi echipajul SMURD tip B de la Detaşamentul de Pompieri Tecuci, conform Agerpres.

Zeci de maşini, un microbuz şi o cisternă, blocate pe drumurile înzăpezite din judeţul Galați

Zeci de maşini, un microbuz, o cisternă şi o maşină cu o femeie gravidă sunt blocate, sâmbătă, pe drumurile înzăpezite din judeţul Galaţi, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, în localitatea Cuca sunt 20 de maşini blocate, un microbuz cu patru cetăţeni moldoveni este blocat la Vlădeşti, o maşină cu o femeie gravidă este blocată între Măcişeni şi Valea Mărului şi o cisternă cu 40 de tone de motorină este blocată în municipiul Tecuci.

De asemenea, un copac a căzut peste un autovehicul parcat, în municipiul Galaţi.

ACTUALIZARE 14.15 Prognoza meteorologică a fost actualizată. Codul portocaliu de ninsori și viscol, emis pentru 5 județe, Vrancea, Buzău şi zona de munte a judeţelor Prahova, Dâmboviţa şi Argeş, a fost ridicat începând cu ora 14. Rămâne însă în vigoare în București și 15 județe din sud-est Cod galben de zăpadă și vânt puternic. Iniţial, avertizarea era valabilă până duminică, la ora 10.00.

Însă, în mai multe judeţe, dar şi în Bucureşti, rămâne cod galben, până duminică dimineaţă. „În Dobrogea, estul Munteniei, jumătatea sudică a Moldovei, precum şi în zona Carpaţilor de Curbură va continua să ningă (se vor acumula în general 15…20 l/mp) şi să se depună strat de zăpadă. În aceste zone vor mai fi intensificări ale vântului, cu viteze în general de 45…55 km/h, viscolind ninsoarea, local troienind zăpada şi determinând scăderea vizibilităţii. În restul zonei atenţionate din Muntenia (judeţele Prahova, Giurgiu, Ilfov şi municipiul Bucureşti) va ninge moderat cantitativ, iar vântul va avea intensificări în general de 30…35 km/h”, a transmis ANM.

ACTUALIZARE 14.10. Locuitorii din Vrancea au fost avertizaţi, sâmbătă, printr-un mesaj RO-ALERT, privind declararea stării de alertă la nivelul judeţului ca urmare a situaţiei generate de ninsoare şi viscol, fiind sfătuiţi să evite deplasările şi să respecte recomandările autorităţilor.

„Începând cu data de 28.01.2023, ora 13,30 se declară starea de alertă la nivelul judeţului Vrancea. Respectaţi recomandările dispuse de autorităţi, evitaţi deplasările, apelaţi serviciul de urgenţă 112 numai în caz de necesitate. Informaţi-vă din canalele media şi aplicaţiile on-line”, se arată în mesajul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a dispus, sâmbătă, decretarea stării de alertă în judeţul Vrancea, ca urmare a situaţiei generate de fenomenele meteo periculoase.

Decretarea stării de alertă la nivelul judeţului va permite autorităţilor locale suplimentarea forţelor de intervenţie, alertarea structurilor din zonele limitrofe, asigurarea permanenţei structurilor cu responsabilităţi clare în gestionarea situaţiei generate de fenomenele meteo extreme, până la revenirea la starea de normalitate.

Vrancea se află, de vineri până duminică, sub cod portocaliu de ninsoare şi viscol.

ACTUALIZARE 13.00 Circulaţia pe DN2, de la limita judeţului Ialomiţa până la Poşta Câlnău, a fost deschisă, cu restricţie de tonaj de 3,5 tone, informează sâmbătă Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

„După acţiunile permanente ale drumarilor s-a reuşit deblocarea circulaţiei şi deschiderea pentru autovehiculele cu masă totală maximă autorizată mai mică de 3,5 tone pe DN2, de la limita judeţului Ialomiţa până la Poşta Câlnău. Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate”, se spune într-un comunicat al CNAIR.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere sau pot fi accesate paginile de Facebook şi Twitter ale companiei.

ACTUALIZARE 12.40. Un efectiv de 50 de militari şi cinci utilaje tehnice sprijină autorităţile locale pentru deszăpezirea autovehiculelor blocate între localităţile Buzău şi Râmnicu Sărat, a informat, sâmbătă, Ministerul Apărării Naţionale.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Potrivit unui comunicat transmis de MApN, începând cu dimineaţa zilei de sâmbătă, Divizia 2 Infanterie „Getica” acţionează cu detaşamente de intervenţie în situaţii de urgenţă în diverse localităţi afectate de precipitaţiile din ultimele 24 de ore.

„La Buzău, un efectiv de 50 de militari şi 5 utilaje tehnice, din cadrul batalioanelor 200 Sprijin şi 3 Geniu sprijină autorităţile locale la deszăpezirea a zeci de autovehicule rămase blocate pe DN 2 (E 85), între localităţile Buzău şi Râmnicu Sărat”, adaugă sursa citată.

MApN precizează că are pregătite efective de militari şi mijloace tehnice pentru a interveni, în această perioadă, în zonele afectate de intemperii, la solicitarea autorităţilor locale şi centrale.

ACTUALIZARE 12.20. Se declară stare de alertă în Vrancea din cauza ninsorilor. Prefectul judeţului Vrancea, Nicuşor Halici, a solicitat, sâmbătă, instituirea stării de alertă în judeţ, din cauza ninsorilor abundente și a viscolului care afectează puternic județul.

Peste 100 de pompieri, jandarmi şi militari intervin în zonele afectate de ninsoare şi viscol din Buzău

Peste 100 de pompieri, jandarmi şi militari din judeţul Buzău intervin, sâmbătă, în zonele afectate de ninsoare şi viscol, în sprijinul acestora venind echipaje şi utilaje dislocate din judeţul Prahova, informează Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău.

 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Forţele au fost suplimentate. În acest moment acţionează în teren pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă din judeţul Buzău 100 de salvatori din cadrul ISU Buzău cu tehnica de intervenţie (…). În sprijinul pompierilor intervin poliţişti, jandarmi şi militari din cadrul MApN. De asemenea pe lângă personalul şi tehnica dislocate, în prima fază, la ordinul IGSU, de la Unitatea de la Ciolpani spre Buzău sunt 14 subofiţeri cu trei mijloace (o şenilată, un microbuz, un camion)”, a anunţat ISU Buzău.

Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Buzău au precizat că angajaţi din cadrul instituţiei intervin în zona Crucea Comisoaiei împreună cu colegi de la gruparea de jandarmi mobilă Ploieşti, ISU şi armată.

Conform Centrului INFOTRAFIC al Inspectoratului General al Poliţiei Române, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile sunt închise circulaţiei publice DN 2, DN 22 Râmnicu Sărat-Brăila şi DN 2C Costeşti – Padina.

Vrancea: Acces restricţionat tuturor categoriilor de vehicule pe E85

Accesul a fost restricţionat pentru toate categoriile de vehicule, sâmbătă dimineaţa, începând cu ora 10,15, pe DN2 – E85, între Slobozia Bradului şi limita cu judeţul Buzău, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea. Potrivit sursei citate, începând de sâmbătă au fost instituite restricţii pentru autovehicule cu masa totală mai mare de 7,5 tone pe DN 2 limită judeţul Buzău – limită Bacău, DN 2D Focşani – limită judeţul Covasna, DN 24 Tişiţa – limită judeţul Galaţi şi DN 11A Adjud-Vechi – Podu Turcului.

De la miezul nopţii, ca urmare a viscolului şi a zăpezii, au fost închise DN 23 Mândreşti – limită jud. Brăila, DN 23A Milcovul – Ciorăşti, DN 23B Măicăneşti – limită jud. Buzău, DN 2 L Tişiţa – Soveja, DN 2R Jitia – Vintileasca, DN 2N Bogza – Jitia, DN 2 M Focşani – Butucoasa.

De asemenea, vineri seara, începând cu ora 22,30, au fost închise DJ 202F Băleşti – Bogza, DJ 202E limita judeţ Buzău – Voetin, DJ 204L Chiojdeni – Cătăuţi, DJ 204E Ciuşlea – Doaga (intersecţia cu DN 24), DJ 205C Goleşti – Cârligele, DJ 205E intersecţia cu DN2/E85 – Răchitosu – Ciuşlea, DJ 204E Focşani – Petreşti – Mirceşti şi DJ 204D Focşani – Suraia.

Anterior, în cursul serii de vineri, alte trei drumuri judeţene, DJ 204P de la intersecţia cu DN2/E85 (Zona Vlahuţă) – Gugeşti, DJ 204B Mărtineşti – Bonţeşti – Râmniceni – Tătăranu şi DJ 202F Mihălceni – Băleşti, precum şi două drumuri naţionale, DN 2N Bogza – Dumbrăveni şi DN 23B, între localităţile Măicăneşti şi Ciorăşti, au fost închise circulaţiei.

Judeţul Vrancea se află, până duminică, sub cod portocaliu de ninsoare şi viscol.

Jandarmii intervin pentru deszăpezirea a 11 autovehicule şi trei TIR-uri rămase blocate pe DN85

Jandarmii intervin, sâmbătă, pentru deszăpezirea a 11 autovehicule şi trei tiruri rămase blocate pe DN85. Potrivit unui comunicat al Jandarmeriei Române, mai multe echipaje de jandarmi acţionează pe DN 85 pentru a acorda sprijin tuturor celor care întâmpină dificultăţi din cauza vremii nefavorabile.

masina zapada
Foto: Facebook / CNAIR

„A fost nevoie de intervenţia jandarmilor pentru a deszăpezi 11 autovehicule şi 3 tiruri care rămăseseră blocate în zăpadă”, arată Jandarmeria.

Sursa citată precizează că 70 de jandarmi acţionează în zonă, fiind distribuit ceai cald şi apă pasagerilor blocaţi în autovehiculele din zona localităţii Oreavu.

Ialomiţa: Traficul rutier este blocat către judeţul Buzău

Traficul rutier este blocat către judeţul Buzău, iar spre judeţul Brăila circulaţia este restricţionată pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, informează IPJ Ialomiţa.

„Pe DN2 şi DN2C au fost instituite filtre la graniţa cu judeţul Buzău, traficul fiind blocat pentru intrarea în judeţul Buzău. Pe DN 21, spre Brăila, circulaţia autovehiculelor a fost restricţionată pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone. Având în vedere situaţia meteorologică din judeţul Ialomiţa, poliţiştii ialomiţeni se află în teren, acţionând pe principalele artere din municipii, oraşe şi localităţi din judeţ, în vederea asigurării unui trafic rutier în siguranţă, precum şi pentru fluidizarea acestuia”, se arată într-un comunicat remis de IPJ Ialomiţa.

Pe toate drumurile din judeţul Ialomiţa se circulă în condiţii de iarnă.

IPJ mai informează că poliţiştii colaborează cu administratorii drumurilor publice, în vederea asigurării stării de viabilitate a drumurilor publice.

Brăila: Circulaţia închisă total pe DN 22 spre Buzău şi DN 23 spre Vrancea

Circulaţia rutieră este închisă total pe DN 22 spre Buzău şi DN 23 spre Vrancea, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Brăila, Ştefan Stoian.

„Începând cu ora 09,30, s-a închis total circulaţia rutieră pe DN 22 Brăila – limită cu judeţul Buzău şi DN 23 Brăila – limită cu judeţul Vrancea”, a precizat oficialul ISU.

Sunt blocate în continuare DJ 203 – Ulmu – Făurei – Jirlău – Galbenu, DJ 203 A – Galbenu – Vişani – Câineni Băi şi DJ 203 T – Jirlău – Vişani.

Galaţi: Circulaţie îngreunată pe două drumuri naţionale şi nouă drumuri judeţene

Circulaţia rutieră se desfăşoară îngreunat, în condiţii de iarnă, pe două drumuri naţionale şi nouă drumuri judeţene din judeţul Galaţi, informează sâmbătă, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi. 

Se circulă îngreunat în condiţii de iarnă pe următoarele segmente de drum: DN 25 Vameş – Tudor Vladimirescu, DN 25 Drăgăneşti – Tecuci, DN 24D Cuca – Băleni, DN 24D Vârlezi – Bălăbăneşti, DN 24D Tuluceşi – Folteşti – Oancea.

De asemenea, se circulă restricţionat în condiţii de iarnă pe următoarele segmente de drum judeţean: DJ 251 Galaţi – Tecuci, DJ 254 Iveşti – Griviţa, DJ 252 Barcea – Buciumeni, DJ 255 Pechea – Rediu, DJ 251G Valea Mărului – Vârlezi, DJ 251C Valea Mărului – Smulţi, DJ 242B Bereşti – Tg. Bujor, DJ 252G – Ţepu, DJ 242D Băneasa – Suceveni.

Primăria municipiului Galaţi informează că pe parcursul nopţii de vineri spre sâmbătă s-a acţionat în oraş cu 70 de utilaje pentru deszăpezire şi s-au folosit peste 300 de tone de sare.

Intervenţiile au fost realizate cu echipe de peste 100 de oameni. În continuare, se acţionează în oraş cu acelaşi număr de utilaje şi 120 de angajaţi.

Având în vedere condiţiile meteo, ninsoarea care continuă şi viteza vântului, se intervine cu prioritate pe căile de acces principale, pe tronsoanele aflate în pantă, intersecţii, sensuri giratorii, trasee de transport public, drumurile de acces către unităţile medicale. Ulterior, se va interveni şi pe străzile secundare.

Buzău: Utilaje din mai multe judeţe trimise în sprijinul echipajelor ISU, în zonele afectate de ninsori

Trei şenilate şi două autospeciale au fost trimise, sâmbătă, în sprijinul echipajelor Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău care intervin în zonele afectate de ninsoare şi viscol.

Potrivit reprezentanţilor ISU Buzău, pentru eficientizarea misiunilor, din ordinul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, au fost dislocate două şenilate de la ISU Galaţi şi una de la ISU Brăila, precum şi două autospeciale pentru transport personal şi victime multiple (ATPVM) de la ISU Bacău şi ISU Prahova.

Totodată, a fost mobilizat tot personalul ISU Buzău pentru a interveni în zonele afectate.

„În această dimineaţă, având în vedere situaţia operativă şi condiţiile meteo neprielnice, pentru optimizarea misiunilor şi asigurarea conducerii şi coordonarea intervenţiilor, la nivel ISU Buzău a fost dispusă măsura creşterii capacităţii operaţionale. Astfel, tot personalul s-a prezentat la unitate fiind în măsură să intervină în zonele potenţial a fi afectate (…) În acest moment se intervine în punctul Oreavu pe DN2 E85 cu circa 70 pompieri pentru recunoaşterea în zonă şi deblocarea eventualelor persoane rămase înzăpezite”, au precizat reprezentanţii ISU Buzău.

Din cauza ninsorilor şi viscolului puternic, vineri seară în judeţul Buzău au fost închise temporar 13 drumuri.

Conform ultimelor date transmise de CNAIR, pe raza judeţului Buzău sunt închise circulaţiei DN2 şi DN2C Costeşti-Padina şi există restricţii de circulaţie pentru vehiculele pe 3,5 tone pe DN22 Râmnicelu-Brăila.

 

Editor : A.P.Sursa: www.digi24.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri