16.5 C
București
duminică, 4 iunie 2023

Noi ajutoare pentru Ucraina: 18 state UE vor face achiziţii comune de armament. „Când e voinţă, există o cale”

Publicat pe„Când există voinţă, există o cale; nu a fost uşor, dar s-a ajuns la consens politic pentru a oferi Ucrainei muniţie – un milion de obuze calibrul 155 de milimetri, a declarat ministrul eston al Apărării, Hanno Pevkur, citat de postul de televiziune CNN.

Ajutoare de la 18 state UE pentru Ucraina

Anterior, surse citate de postul France Info au declarat că state membre au ajuns la un acord privind alocarea a două miliarde de euro pentru achiziţii comune de armament care să fie oferit Ucrainei. Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a salutat acordul statelor membre UE. „Acest acord va consolida capacităţile Ucrainei pe câmpul de luptă”, a afirmat Kuleba, conform Mediafax.

Josep Borrell Fontelles, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate, a declarat că doar 18 dintre statele din cadrul Uniunii Europene vor participa la planul achiziţiilor comune de muniţie pentru Ucraina. „Facem un pas esenţial în sensul respectării promisiunilor de a furniza Ucrainei muniţie pentru sisteme de artilerie. Optsprezece state s-au asociat proiectului Agenţiei UE pentru Apărare de a agrega comenzi şi a le transfera industriei de profil. Uniunea Europeană este angajată să ofere Ucrainei mai mult şi mai rapid”, a declarat Josep Borrell Fontelles, într-un mesaj transmis prin Twitter.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!Sursa: observatornews.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri