12.7 C
București
marți, 4 octombrie 2022

Noi ajutoare pentru Ucraina, anunțate de Joe Biden: Ne vom asigura că au arme să lupte împotriva invaziei

Publicat pePreședintele american Joe Biden a transmis, luni seara, un mesaj prin care anunța o serie de noi ajutoare pentru Ucraina. Șeful SUA spune că se vor asigura că ucrainenii au suficiente arme pentru a putea lupta în fața forțelor invadatoare.

Biden a precizat foarte clar că Washingtonul va continua să ajute Kievul cu arme și muniție, tocmai pentru a putea face față invaziei Rusiei, care a început în data de 24 februarie 2022.

Joe Biden promite noi ajutoare pentru Ucraina

„Ne vom asigura că Ucraina are arme să se apere împotriva invaziei forțelor ruse. Vom trimite bani, mâncare și ajutoare pentru a salva viețile ucrainenilor. Vom primi refugiați ucraineni cu brațele deschise”, a transmis Joe Biden pe pagina sa de Facebook, luni.

Joia trecută, Senatul SUA a votat un pachet bugetar de 1,5 trilioane de dolari pentru executivul american, în aceștia fiind incluși și 13,6 miliarde de dolari destinați ajutorului pentru Ucraina. Totodată, SUA a trimis și numeroase arme către Ucraina, dar au declarat clar că nu vor participa și cu trupe la acest conflict.

Casa Albă ar pregăti vizitele lui Joe Biden în Europa

Președintele SUA ar pute veni în vizită în Europa, anul acesta. Casa Albă poartă o serie de discuții cu privire la o eventuală vizită a președintelui Joe Biden în Europa, în contextul invaziei Rusiei în Ucraina, informa CNN. 

Oficialii încearcă să poarte discuții timpurii cu privire la aceste vizite, după cum au precizat surse implicate în proces, pentru presa americană.

Călătoria ar urma să vină în urma vizitelor mai multor consilieri de top, inclusiv vicepreședintele SUA Kamala Harris și secretarul de stat al SUA, Antony Blinken.Sursa: www.b1tv.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri