26.1 C
București
vineri, 30 septembrie 2022

Noi boli în România, după fluxul de refugiați.Rafila: Poliomielita și difteria sunt eradicate la noi

Publicat peÎntrebat dacă există pericolul apariției de noi boli pe teritoriul României, după ce mulți ucraineni au intrat în țară, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a spus că există o preocupare în acest sens și direcțiile de sănătate publică, mai ales cele din zona de frontieră, au fost avertizate să poată identifica acele cazuri care pot ridica suspiciuni de boli transmisibile.

„Întotdeauna când există un fenomen migrator există acest pericol. Bolile transmisibile, inclusiv cele prevenibile prin vaccinare, nu au dispărut. Singura care a dispărut este variola. (…) Sigur există o preocupare. Se lucrează la supravegherea posibilelor cazuri de paralizie care ar putea să fie legate de o formă de poliomielită cu virus derivat din vaccin sau o formă de difterie. (…) Poliomielita și difteria au dispărut de foarte mulți ani din România, dar sigur că ne preocupă și toate direcțiile de sănătate publică, mai ales cele din zona de frontieră, au fost avertizate încât să poată să identifice astfel de cazuri”, a spus ministrul Rafila, într-o conferință de presă.

Potrivit lui Rafila, populația Ucrainei – în special populația pediatrică – are acoperire vaccinală inferioară țărilor din Uniunea Europeană și, implicit, din România.

Sursa: jurnalul.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri