13.7 C
București
luni, 3 octombrie 2022

Noi măsuri luate de Guvern pentru refugiați

Publicat peGuvernul adoptă un nou set de măsuri în privința refugiaților. Printre acestea se numără accesul la sănătate, drept de muncă și alte finanțări printre care cazare gratuită, drept la studiu, etc.

Pachetul este măsuri este decis în ședința de Guvern.

Ședința începe la ora 16.30.

Hotelurile, pensiunile și alte spații de cazare private și publice, care găzduiesc refugiați, vor primi bani de la stat pentru aceste cheltuieli. 100 de lei pe noapte – la privat, și 50 de lei – la stat, a anunțat premierul Nicolae Ciucă.

Sunt alocate deja peste 200 de milioane de lei pentru cazarea a 70 de mii de ucraineni. Și oamenii care și-au deschis ușile caselor pentru refugiați vor primi bani pentru alimente.

Unitățile de cazare – precum hotelurile și pensiunile – vor putea cere decontarea cheltuielilor pe care le au cu refugiații la Inspectoratele Județene pentru Situații de Urgență, în baza documentelor justificative. Suma care va fi acordată este de 100 de lei pe noapte pentru fiecare persoană. În cazul instituțiilor de stat, suma este de 50 de lei pe noapte. Iar oamenii care i-au primit pe refugiați în propriile case vor primi câte 20 de lei pe zi pentru mâncarea oaspeților ucraineni.

Pentru ca aceste decontări să fie făcute, e nevoie întâi de acte normative care urmează să fie parafate în Guvern.

Urmărește România Liberă și pe TwitterFacebook și Google News!

Sursa: romanialibera.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri