1.9 C
București
duminică, 29 ianuarie 2023

Noi reguli în școli! Cu ce obiecte nu vor mai avea voie elevii să meargă la ore

Publicat pe  • Noi măsuri în școli după valul de incidente
  • Elevii nu vor mai avea voie cu unele obiecte la ore

După valul de violențe, Ministerul Educației va impune unele măsuri în școlile din România. Elevii nu vor mai avea voie să meargă la ore decât dacă nu vor avea asupra lor unele obiecte. Iată despre ce este vorba.

Noi măsuri în școli după valul de incidente

În școlile din România au existat și unele situații neplăcute de-a lungul timpului. După incidentele din unitățile de învățământ, elevii nu vor mai avea voie să meargă la ore cu brichete, pistol cu bile, briceag ori spray paralizant.

De asemenea, trebuie sesizată comisia antiviolență dacă vreun elev este lovit. În acest sens, Ministrul Educației este de acord și când vine vorba de percheziționarea copiilor sau adolescenților.

„Nu au voie să vină cu brichete, briceag, arme albe. În momentul în care sunt semnale că elevii au intrat in incinta şcolii cu obiecte interzise, este important sa intervenim, ca politia sa intervina, dar cu tact pedagogic”, a declarat Corina Popa, purtător de cuvânt MEN, potrivit observatornews.ro

Ce a spus ministrul Educației despre violența din școli

Ministrul Educației, Ligia Deca, îi îndeamnă pe elevi să nu ia parte la actele de agresiune verbală sau fizică, dar nici la șantaj ori vreo formă de bullying. Aceasta a ținut să precizeze că școala este destinată învățării și socializării.

„Şcoala este un spaţiu al socializării şi al învăţării, nu al loviturilor. Nu uitaţi, nu sunteţi singuri. Refuzaţi să fiţi părtaşi la orice act de agresiune fizică, verbală, şantaj, bullying sau cyberbullying”, a mărturisit ministrul Educației, Ligia Deca.

Deși se știe că elevii nu au voie cu vreo armă albă la ei ori cu alte obiecte care ar putea provoca incidente, unii adolescenți nu țin cont și iau brichete cu ei în unitățile de învățământ.

Citește și: Tinerii din România care au împlinit 18 ani, dar merg la şcoală sau muncesc, vor primi 2.500 de lei, până la vârsta de 26 de ani. Anunțul făcut de Gabriela Firea

Sursa: spynews.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri