2.3 C
București
duminică, 29 ianuarie 2023

Nouă copii au fost internați în două zile la secția de terapie intensivă din Iași: „Sunt de vârstă mică, până în 2 ani, cu insuficiență respiratorie”

Publicat peNouă copii au fost internați în doar două zile la secția de terapie intensivă din Iași. Diagnosticul este cel de insuficiență respiratorie, iar majoritatea copiilor au ajuns la urgențe cu bronșiolită și pneumonie.

Cei mici au fost internați la Spitalul ”Sf Maria” din Iași.

Medicii remarcă un val de viroze cu complicații, ce necesită internare și multă atenție.

În ultima săptămână, secțiile s-au umplut de copii diagnosticați în Unitatea Primiri Urgențe cu viroze respiratorii, majoritatea complicate cu bronșiolite și pneumonii, micuții pacienții având nevoie de un tratament specific.

„Sunt de vârstă până în 2 ani, cu insuficiență respiratorie”, au transmis medicii.

Medicii sfătuiesc părinții să nu amâne vizitele la medicul de familie

Din nefericire, vârsta predominantă este tot mai mică, astfel încât majoritatea celor care necesită internare au între 0 și 6 luni.

“Sâmbătă și duminică au fost 9 copii de vârstă mică, până în 2 ani, diagnosticați cu insuficiență respiratorie și au fost internați pe ATI.

În acest moment, avem internări încontinuu, peste capacitatea spitalului căci tot mai mulți pacienți ajung în Unitatea Primiri Urgențe cu starea de sănătate degradată deci necesită internare.

Noi îi sfătuim mereu pe părinți să nu amâne vizita la medicul de familie sau la pediatrul copilului încă de la primele simptome pentru a nu se agrava situația” a declarat Alina Belu, managerul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” din Iași, potrivit ȘtirideIași.ro.

Sursa: www.gandul.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri