26.1 C
București
vineri, 30 septembrie 2022

Nouă proiecţii de film înaintea ediţiei a noua a Festivalului Ceau, Cinema!

Publicat pe


Asociaţiile Pelicula Culturală şi Marele Ecran organizează începând din 9 martie o serie de proiecţii de film înaintea ediţiei a noua a Festivalului Ceau, Cinema!, care va avea loc în perioada 14-17 iulie la Timişoara.

În fiecare lună, până în iunie, vor avea loc două proiecţii, iar cea de-a noua va fi la începutul lunii iulie. La unele dintre ele vor fi prezenţi şi invitaţi speciali. Majoritatea filmelor vor fi arătate în avanpremieră, cu sprijinul distribuitorilor locali.

„După doi ani de pandemie şi în ciuda contextului internaţional dificil, vrem să ne reîntâlnim cât mai des cu publicul şi să ne bucurăm împreună de filme bune. Credem că avem nevoie mai mult ca oricând de această legătură prin filme, cu atât mai mult cu cât există perspectiva redeschiderii unor cinematografe în oraş. Pentru că ne pregătim de ediţia a noua a Festivalului Ceau, Cinema!, am decis să proiectăm nouă filme, prima având loc chiar în 9 martie. Invităm spectatorii să le descopere”, spun reprezentanţii celor două asociaţii.

Seria de proiecţii va începe cu „Un erou” (“A Hero”), noul film al cunoscutului cineast iranian Asghar Farhadi, câştigător al Grand Prix la Festivalul de la Cannes în 2021. Rahim se află în închisoare din cauza unei datorii neplătite. În timpul unei permisii de două zile, el încearcă să-și convingă creditorul să-și retragă plângerea în schimbul returnării unei părți din această datorie. Ce-ar putea să fie rău în asta? Care ar putea fi consecințele?

„Un erou”, distribuit în România de Independenţa Film, va putea fi văzut în data de 9 martie, la Faber, iar biletele, în valoare de 15 lei/buc, pot fi achiziţionate deja, de la faţa locului. Proiecţia este organizată de Asociaţia Marele Ecran.

A doua proiecţie, coordonată de Asociaţia Pelicula Culturală, va fi cu filmul românesc „Imaculat” (2021), de Monica Stan şi George Chiper-Lillemark, câştigător al premiului pentru cel mai bun debut la ediţia de anul trecut a Festivalului de la Veneţia, unde a fost prezent în secţiunea Giornate degli Autori. Distribuit de Atelier de Film, „Imaculat” va putea fi văzut la 23 martie, începând cu ora 19.00, de asemenea la Faber. Biletele pentru acest film vor fi puse la dispoziție începând cu săptămâna viitoare.

Când Daria intră într-o clinică de dezintoxicare ca să se lase de heroină, inocența ei o salvează de avansurile bărbaților din interior și în mod surprinzător aceștia îi oferă protecție. Admirată și ocrotită de toți, Daria se bucură de atenție, până când află că orice tratament special se plătește pe măsură.

La proiecția filmului „Imaculat”, prezentat în premieră la Timișoara, vor participa regizoarea Monica Stan și a actrița Ana Dumitrașcu, care joacă rolul principal, cele două susținând o sesiune de Q&A.

Următoarele proiecţii vor fi anunţate pe parcurs. Pentru mai mult informaţii, urmăriţi paginile de Facebook ale Pelicula Culturală, Marele Ecran şi Ceau, Cinema!

Asociaţiile Pelicula Culturală şi Marele Ecran organizează de peste zece ani proiecţii de film în Timişoara şi, din 2014, Festivalul Ceau, Cinema!, dedicat filmelor europene.

Sursa: debanat.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri