13.5 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024

Noul purtător de cuvânt al Ministerului de Externe al Ucrainei generat de AI a împrumutat aspectul unei foste concurente a versiunii ucrainene a emisiunii Burlacul. Va vorbi în numele oficialilor ucraineni

Publicat pe



Ucraina a prezentat miercuri un purtător de cuvânt generat de AI, numit Victoria, care va face declarații oficiale în numele Ministerului său de Externe, informează The Guardian.

Declarațiile vor fi concepute tot de oameni

Victoria Shi este modelată după Rosalie Numéro, o cântăreață și fostă concurentă la versiunea ucraineană a reality show-ului The Bachelor
Ministerul a spus că va folosi „pentru prima dată în istorie” un purtător de cuvânt digital pentru a-i citi declarațiile, care vor fi în continuare scrise de oameni.

Îmbrăcată într-un costum închis la culoare, purtătorul de cuvânt s-a prezentat drept Victoria Shi, o „persoană digitală”, într-o prezentare postată pe rețelele de socializare. Silueta gesticulează cu mâinile și își mișcă capul în timp ce vorbește.

Serviciul de presă al ministerului de externe a spus că declarațiile date de Shi nu vor fi generate de AI, ci „scrise și verificate de oameni reali”.
„Este…



Sursa: www.b1tv.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri