0.9 C
București
luni, 4 decembrie 2023

„Novecento”, surpriza toamnei

Publicat pe


 Spectacolul „Novecento” de Alessandro Baricco, una dintre surprizele acestei toamne, de la Teatrul Apropo, va avea premiera luni, 18 septembrie, orele 19:30, la Sala Pictură a Teatrului Național București, în cadrul celei de-a 13-a Ediții a Festivalului Bucharest Fringe – Maratonul teatrului independent. Punerea în scenă a monologului pentru teatru semnat de scriitorul, regizorul și actorul italian Alessandro Baricco, care a stat și la baza celebrei ecranizări a lui Giuseppe Tornatore, „The Legend of 1900”, îi are în distribuție pe actorul Vlad Udrescu, dublu nominalizat la Premiile UNITER și pe muzicienii de jazz Ștefan Stoianovici (compoziție, pian), Premiul pentru compoziție la Sibiu Jazz Festival 2022, și Sergiu Bivol (trompetă).

 Novecento spune povestea unui copil abandonat la naștere pe vasul transatlantic Virginian și adoptat de echipaj. Expus de mic la muzica din luxoasa sală de bal a vasului, băiatul, numit Novecento (1900), după numele secolului care tocmai începea, îşi dezvăluie talentul extraordinar: este un pianist și un compozitor de geniu care, deși nu va coborî niciodată de pe vas, va cânta despre toate frumusețile lumii. Vasul e micul lui Pământ plutitor, iar povestea lui Novecento este deopotrivă un poem și o fermecătoare improvizaţie pentru pian şi trompetă.

Era cu adevărat cel mai mare. Noi cântam muzică, la el era altceva. Ultima dată când l-am văzut era aşezat pe o bombă. Pe bune. Era aşezat pe o încărcătură de dinamită mare uite aşa. O poveste lungă…

Dacă ați citit piesa lui Baricco, este un motiv în plus să vedeți spectacolul. Dacă ați văzut filmul lui Tornatore, „The Legend of 1900” – Povestea pianistului de pe ocean, este un motiv în plus să vedeți spectacolul. Dacă sunteți deja fermecați de talentul de povestitor și de expresivitatea lui Vlad Udrescu, este un motiv în plus să vedeți spectacolul. Dacă i-ați ascultat măcar o dată, la Green Hours, Festivalul de Jazz de la Sibiu, Jazz in Cave, Jazz at Bran Castle pe Ștefan Stoianovici sau pe Sergiu Bivol, este un motiv în plus să vedeți spectacolul, spun organizatorii spectacolului.

Programul reprezentațiilor :

18 septembrie – Premiera la Sala Pictură a Teatrului Național București

28 septembrie și 14 octombrie – Premiera la Teatrul Apropo

11 octombrie – Premiera la Teatrul Național „Vasile Alecsandri”, Iași

18 octombrie – Premiera la Teatrul Național „Marin Sorescu”, Craiova

28 octombrie – Premiera la Filarmonica de Stat Sibiu

BILETELE se găsesc pe Bilet.ro și IaBilet.ro

The post „Novecento”, surpriza toamnei appeared first on Cotidianul RO.Sursa: www.cotidianul.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri