27.7 C
București
luni, 25 septembrie 2023

Nu mai consuma lămâi dacă suferi de una din aceste boli. Cum îți pui sănătatea în pericol

Publicat peConsumul excesiv de acid citric poate avea efecte negative asupra sănătății organismului uman. 

Deși sunt recunosute pentru proprietățile antioxidante și antibacteriene, acestea pot provoca probleme digestive, dentare sau dureri de cap, provocate de cantitățile importante de tirmidă. Mai jos, vei regăsi principalele contraindicații ale lămâii.

În primul rând, consumul exagerat de acid citric poate provoca hiperaciditate la nivelul stomacului și nu este recomandat pentru persoanele cu gastrită sau ulcer. 

Din cauza acidității crescute, mebranele tractului digestiv se pot irita, conducând la un tranzit intestinat încetinit și dureri locale. Dincolo de asta, lămâile pot provoca reflux estrofagian, având în vedere că acidul slăbește sfincterul esofagian (mușchiul ce desparte stomacul de esofag), stimulând producția de acid din stomac.

Tot la nivelul problemelor digestive, creșterea acidității din stomac poate duce la deterioararea pereților organului, iar în cazuri extreme, se poate ajunge la ulcer peptic.

De altfel, vitamina C din lămâie are un efect diuretic. Cosmul exagerat de acid citric poate conduce la nevoia frecventă de urinare. Mai mult decât atât, cantitățile semnificative de tirmaidă din lămâi îmbunătășesc fluxul sanguin către creier, lucru care generează migrene acute și dureri de cap.Sursa: www.realitatea.net

Mai multe stiri

Ultimele Stiri