10.6 C
București
marți, 4 octombrie 2022

„Nu te obligă nimeni să cumperi de la cei care au un preț aberant”, afirmă Consiliul Concurenței

Publicat pe„Nu te obligă nimeni să cumperi de la cei care au un preț aberant”, a explicat Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței.

Bogdan Chirițoiu a făcut această declarație joi dimineață, la postul Digi 24.

El recomandă cetățenilor din România să consulte Monitorul Prețurilor, elaborat de Consiliul Concurenței, pentru a putea alege un furnizor cu preț mai mic.

————————————–

UPDATE 11.20 Ministrul Economiei a anunțat că în cursul zilei de joi vor fi controale la sediile centrale ale tuturor companiilor care vând carburanți în România. „În jumătate de oră, prețul a crescut cu patru lei. Nu trebuie să acceptăm așa ceva”, a subliniat ministrul Spătaru.

————————————–

Bogdan Chirițoiu a oferit aceste explicații după ce, miercuri seară, o serie de stații de carburant au mărit brusc prețurile. Simultan, la unele stații de carburant s-au format cozi de zeci de mașini. Șoferii acestora doreau să alimenteze de urgență, speriați de zvonul că prețul benzinei ar putea urca până la 11 lei pe litru. Totuși, în noaptea de miercuri spre joi, în București, prețul unui litru de benzină era de circa 8 lei litrul.

Zvonul că va crește prețul carburanților în România pornise de la o stație din județul Bihor, care a mărit brusc prețul în ziua de miercuri, 9 martie, până la 11 lei litrul. Motivația prezentată de proprietarul respectivei stații de carburant a fost că furnizorul lui, din Ungaria, a mărit prețul.

Joi dimineață, premierul Ciucă a convocat o ședință la Guvern, pe tema prețului carburanților.

Urmărește România Liberă și pe TwitterFacebook și Google News!

Sursa: romanialibera.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri