17.7 C
București
duminică, 2 octombrie 2022

Nu vor mai fi compensate facturile la gaze. Cât vor ajunge să plătească românii din luna aprilie

Publicat peÎn ciuda promisiunilor, din aprilie 2022 vom plăti facturi la gaze chiar şi de cinci ori mai mari. Ajutorul de stat dispare până în noiembrie anul acesta, potrivit unor surse guvernamentale. La curent, în schimb, povara va fi ceva mai uşoară. De luna viitoare, va intra în vigoare o nouă schemă de plafonare, valabilă un an.

Din aprilie şi până în noiembrie, nu se vor aplica niciun fel de măsuri pentru facturile la gaze. Plafoanele vor fi eliminate, acestea fiind valabile doar pentru sezonul rece. 

Odată cu dispariţia plafoanelor, vom fi nevoiţi să plătim preţul întreg, adică facturi chiar şi de cinci ori mai mari comparativ cu perioada similară a anului 2021. Acum, cea mai bună ofertă este de 0,74 de lei pe kwt, dar sunt consumatori care plătesc şi 2 lei. Abia din noiembrie vom beneficia de plafonare, potrivit Observator.

Atunci, clienţii vor plăti maximum 0,31 lei pe kilowatt, doar dacă se vor încadra într-un consum anual de 1200 de mc. La curent, va rămâne în vigoare o schemă de ajutor.

Cei care se vor încadra într-un consum lunar de maximum 100 de kwh vor plati cel mult 68 de bani pe kwh

Cei care vor avea un consum între 100 și 300 de kw în fiecare lună vor plăti 80 de bani pe kw. Ministrul Energiei spus că ordonanță de urgență privind noile măsuri pentru facturi va fi aprobată săptămâna viitoare.Sursa: www.stiridecluj.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri