26.1 C
București
vineri, 30 septembrie 2022

Nuland a devenit putinistă?

Publicat peÎntr-un interviu cam nebăgat în seamă dat de Serghei Lavrov televiziunii Al Jazeera și reluat de HotNews, ministrul rus de Externe transmite niște informații interesante. Interviul merită citit  măcar pentru a vedea ce mai gândește inamicul mondial și dușmanul întregii lumi.

Trec peste afirmațiile care motivează istoric și politic agresiunea Rusiei – aceste subiecte fiind proscrise pentru „fronturile etice interne”, cum ar zice un textier a cărui soție a fost turnătoare la securitate. O postură a soției care, desigur, se plasează pe un alt front etic intern decât cel al soțului.

Pe linia Pentagonului au fost create laboratoare biologice militare pentru a continua experimentele pe bacterii. Acest program american este clasificat. Există și în alte țări din fosta Uniune Sovietică, chiar de-a lungul perimetrului Federației Ruse”, a declarat Lavrov la televiziunea din Qatar, potrivit HotNews.

Site-ul theworldnews.ne transmitea în 3 martie că „Rusia are informații precum că Pentagonul este foarte îngrijorat de situația privind laboratoarele militare americane de la Kiev și Odessa și se teme să piardă controlul asupra lor. Despre acest lucru a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, transmite TASS.

Cred că nu voi dezvălui secrete, dar avem date că Pentagonul este foarte îngrijorat de soarta obiectelor chimice și biologice din Ucraina. Deoarece Pentagonul a construit în Ucraina în mod activ două laboratoare militare biologice și s-a ocupat acolo cu dezvoltarea agenților patogeni la Kiev și Odessa. Acum sînt îngrijorați că vor pierde controlul asupra acestor laboratoare„, a spus diplomatul.

O afirmație similară a fost făcută duminică de Ministerul rus al Apărării, potivit căruia există „dovezi ale unui program biologic militar finanțat de SUA, dezvoltat în Ucraina”. Moscova a spus că laboratorul a fost „dezvăluit în timpul operațiunii speciale a Rusiei în acea țară”.

Afirmațiile celor doi miniștri ruși despre laboratoarele americane din Ucraina au fost preluate de mai multe agenții internaționale de presă, inclusiv din Republica Moldova. Dar, din motive care țin de „frontul etic intern”, cum bine zice textierul amintit, informația respectivă abia a trecut Prutul, fiind postată prin subsolul câtorva pagini discrete de știri.

Prezenți pe fază, combatanții de pe frontul etic intern au prevenit, totuși, lumea despre această știre mincinoasă și manipulatoare a propagandei ruse. Iată un exemplu: „A apărut chestiunea cu laboratoarele din Kiev și Odessa, vezi Doamne, ale americanilor, din Ucraina…Deocamdată nu este nicio zicere oficială din partea Statelor Unite, cum că ar avea ceva de-a face cu așa ceva…Eu nici nu le-am luat în seamă în momentul acesta”, spunea marți după-amiază cunoscutul combatant pe frontul etic intern Bogdan Chirieac.

Numai că, ce să vezi, o surpriză vine mai întâi de peste gârlă, unde Administrația Biden recunoaște pentru prima dată oficial existența unor laboratoare biologice pe teritoriul Ucrainei. Dezvăluirea a fost făcută marți (miercuri dimineața la noi) de subsecretarul de stat pentru afaceri politice al SUA, Victoria Nuland, în cadrul unei audieri în Comisia de relații externe a Senatului. În timpul audierii, această remarcabilă personalitate a politicii americane s-a declarat îngrijorată că forţele ruse ar putea „prelua controlul” structurilor „de cercetare biologică” din Ucraina şi ar putea confisca materiale sensibile.

Ucraina are facilităţi de cercetare biologică, iar acum suntem destul de îngrijoraţi de posibilitatea ca forţele ruse să încerce să preia controlul asupra lor. Aşadar, lucrăm cu ucrainenii la modalităţi de a preveni ca aceste materiale de cercetare să cadă în mâinile forţelor ruse”, a spus Nuland.

Recunoașterea făcută de Nuland a venit după ce senatorul republican din Florida, Marco Rubio, a întrebat-o dacă Ucraina are „arme chimice sau biologice în țară, sub coordonarea NATO”.

Dna subsecretar de stat al SUA este un personaj îndrăgit în România de când, în 2012, a reușit să salveze democrația din țara noastră prin reînscăunarea lui Băsescu-Petrov la Cotroceni, după referendumul în care respectivul fusese demis de popor.

Exista o șansă ca declarația dnei Nuland să poate fi catalogată de „frontul etic intern” al presei ca fiind o nouă măsluire a presei mondiale vândute lui Putin. Și că afirmațiile ei „au fost înțelese greșit și „scoase din context”. Dar, ghinion: înaintea declarațiilor stupefiante ale Victoriei Nuland, cu aproximația diferenței de fus orar, din China apărea o solicitare publică adresată SUA de a oferi detalii despre „biolaboratoarele conduse de SUA” în Ucraina.

Conform datelor publicate chiar de SUA, SUA conduce în secret 26 de laboratoare biologice și alte facilități aferente în Ucraina, care într-adevăr au atras o atenție deosebită”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe Zhao Lijian, marți, la o conferință de presă la Beijing. „Dezvăluirea activității bio-militare a SUA în Ucraina este doar vârful aisbergului”, a spus acesta.

China a cerut SUA să publice „detalii relevante cât mai curând posibil” și „ce viruși au fost stocați” în laboratoarele biologice pe care Pentagonul le are în Ucraina, avertizând că „toți virușii periculoși din Ucraina trebuie stocați în aceste laboratoare. Toate activitățile de cercetare sunt conduse de SUA. Nicio informație nu este permisă să fie dezvăluită fără permisiunea părții americane”, a spus Zhao , menționând că Pentagonul „are control absolut” asupra acestor laboratoare. „SUA, ca parte care cunoaște cel mai bine laboratoarele, ar trebui să dezvăluie informații specifice cât mai curând posibil, inclusiv ce virusuri sunt stocate și ce cercetări au fost efectuate”, a mai spus purtătorul de cuvânt al MAE chinez, cerând „părților relevante să asigure siguranța acestor laboratoare”.

Potrivit Ziuanews, purtătorul de cuvânt al diplomației chineze a arătat că, „sub pretextul cooperării pentru reducerea riscurilor de securitate biologică și protejarea sănătății globale, SUA controlează 336 de laboratoare în 30 de țări„.

Declarația diplomatului chinez a primit o binemeritată corecție de pe frontul etic intern al presei române. Astfel, o agenție a știrilor pe surse consideră că, prin această acuzație adusă armatei americane, China n-a făcut decât „să preia din mers teoria conspirației lansată de ruși”, iar comentariile Beijingului cu privire la aceste laboratoare „reflectă tacticile de diversiune folosite de diplomații chinezi anul trecut, când au fost întrebați despre originile Covid-19”.

Venită din două surse oficiale, Washington și Beijing, informația despre biolaboratoarele militare americane din Ucraina pare, totuși, să fie adevărată. Dar cum va scoate frontul etic intern basma curată pe marea sa favorită Victoria Nuland? O fi devenit putinistă? O propagandistă cu ștaif a fantasmelor lui Lavrov? Sau putiniști sunt doar cei care i-au preluat declarația despre laboratoarele din Ucraina. Rămâne de văzut.

Cât despre „tacticile de diversiune” folosite de China pentru a prezenta originile Covid-9, se știe pe toate sursele că dr. Fauci se află sub o anchetă a Congresului american privind finanțarea cercetărilor de la Wuhan de către un institut american aflat sub conducerea sa. Iar raportul CIA publicat de o editură franceză în 2009 despre „Cum va fi lumea de mâine?” anunța premonitoriu că la orizontul anilor 2020, în zona Wuhan din China, va izbucni o pandemie provocată de un virus.

Până se lămurește povestea acestor laboratoare, un exercițiu de imaginație ar fi interesant: ce s-ar fi întâmplat dacă așa, într-o doară, de pe un front etic al presei ar fi apărut informația că Rusia a folosește arme chimice de distrugere în masă, create în biolaboratoare de prin Siberia? Cu Irakul am văzut ce s-a întâmplat, pornind de la o eprubetă – și aceea contrafăcută.

Sursa: www.cotidianul.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri