20.1 C
București
duminică, 5 mai 2024

Nutriționiștii avertizează că nu toată pâinea cu maia este sănătoasă. Câte grame de fibre ar trebui să mâncăm în fiecare zi

Publicat pe



Specialiștii în nutriție și gastroenterologie avertizează că nu toată pâinea cu maia este benefică pentru sănătatea intestinală, subliniind diferențele dintre produsele proaspete și cele din supermarketuri, bogate în aditivi.

Beneficiile pâinii cu maia pentru sănătatea digestivă

Pâinea cu maia conține două substanțe importante în sănătatea digestivă, fibrele alimentare și prebioticele, care contribuie și la creșterea imunității.

Dr. Roxana Voica a precizat în cadrul emisiunii Maratonul – Sănătatea Digestiei, cum trebuie să alegem pâinea și ce trebuie să evităm. Medicul a recomandat pâinea cu maia făcută în brutării, deoarece cea din supermarket, care are un termen de valabilitate crescut, conține aditivi care pot dăuna organismului.

„Ideal ar fi să o facem în casă şi să folosim făină integrală, din cereale integrale. Se spune că pâinea din secară şi făina din secară ar fi una din cele mai sănătoase”, a afirmat…



Sursa: www.b1tv.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri