25 C
București
miercuri, 6 iulie 2022

O alpinistă a căzut circa 250 de metri în Bucegi și a suferit multiple traumatisme. Femeia a fost recuperată cu un elicopter (VIDEO)

Publicat peO alpinistă a căzut aproximativ 250 de metri pe Valea Albă din Abruptul Prahovean al Bucegiului și a suferit traumatisme multiple, însă în cele din urmă a fost recuperată cu succes de un elicopter, a anunțat sâmbătă Salvamont Prahova, care a explicat că, practic, faptul că era însoțită i-a salvat viața.

Salvamont Prahova, detalii despre cazul alpinistei care a căzut circa 250 de metri în Bucegi

„Încă o intervenție reușită de Salvamont în colaborare cu IGAv-SMURD. O alpinista a căzut aprox. 250 m pe Valea Alba din Abruptul Prahovean al Bucegiului, suferind multiple traumatisme, având mare noroc că a rămas în viață. Cum accidentul s-a produs la o altitudine de 2075 m, o acțiune terestră ar fi durat ore bune, viața alpinistei fiind pusă în pericol prin durata mare a intervenției. Am luat rapid decizia de a solicita sprijinul unui elicopter, acesta venind de la Tg.Mures. La fața locului au fost troliati un salvator montan și medicul SMURD, care au pregătit accidentata pentru transport”, a scris Salvamont Prahova, sâmbătă, pe Facebook.

Salvamontiștii recomandă alpiniștilor și turiștilor să nu plece niciodată singuri ascensiuni sau drumeții montane.

„La final a fost recuperat și însoțitorul accidentatei, cel care a anunțat incidentul prin 112. Ținând cont de acest caz, și nu numai, sfătuim alpiniștii sau turiștii obișnuiți să NU plece niciodată singuri în ascensiuni sau drumeții montane. Faptul că aceasta a fost însoțită, practic i-a salvat viața”, a adăugat Salvamont Prahova.Sursa: www.b1tv.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri