25.9 C
București
miercuri, 10 august 2022

O clădire a Crucii Roșii din Mariupol, ținta bombarbamentelor rusești

Publicat peO clădire a Comitetului Internaţional al Crucii Roşii (CICR) a fost ţinta bombardamentelor ruseşti la Mariupol. Anunțul a fost făcut de Liudmila Denisova, însărcinată cu drepturile omului în parlamentul ucrainean.

Aceasta a indicat că nu există încă informații referitoare la victime, însă crucea roșie pe un fundal alb sugerează faptul că există răniți. Denisova a solicitat comunității mondiale să condamne acțiunile ocupanților ruși, pentru a pune capăt unui „război sângeros”, preluat de ziare.com.

O clădire a Crucii Roșii a fost bombardată

Nu există informații referitoare la momentul când au avut loc bombardamentele asupra clădirii din Mariupol.

„În Mariupol, ocupanții au țintit clădirea Comitetului Internațional al Crucii Roșii. Avioanele inamice și artileria au tras asupra unei clădiri marcate cu o cruce roșie pe un fundal alb, indicând prezența răniților, a încărcăturii civile sau umanitare”, a scris Denisova, într-o postare pe rețelele de socializare.

Nu există nici o informație despre o eventuală confirmare. Aceasta este o altă crimă de război a armatei ruse în conformitate cu statutul de la Roma al Curții Penale Internaționale și o încălcare gravă a convențiilor de la Geneva din 1949. Până acum, singurii care au bombardat clădiri și vehicule marcate cu cruci roșii au fost trupele Germaniei lui Hitler”, a mai adăugat aceasta.

Acțiunile lui Putin trebuie condamnate

Liudmila Denisova a adăugat că acțiunile militarilor ruși trebuie condamnate și trebuie luate măsuri pentru a pune capăt acestui război „sângeros”.

„Solicit comunității mondiale să condamne acțiunile barbare ale țării ocupante prin bombardarea clădirii CICR și să ia măsuri pentru a pune capăt cât mai curând posibil războiului sângeros de pe teritoriul Ucrainei”, a mai afirmat Lyudmyla Denisova.

Sursa: www.b1tv.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri