-1 C
București
duminică, 5 februarie 2023

O echipă de pompieri a avut nevoie de cinci ore pentru a salva o vacă care a căzut într-o prăpastie din județul Hunedoara

Publicat peNouă pompieri au intervenit, miercuri, timp de cinci ore, pentru salvarea unei vaci căzute într-o prăpastie de 30 de metri din județul Hunedoara. Echipa de intervenție a găsit animalul care era agitat și speriat. La intervenție au participat și doi alpiniști militari din cadrul Detașamentului Deva și un tehnician veterinar.

Animalul s-a rătăcit pe un versant abrupt și împădurit din apropierea unui sat de munte și a căzut în prăpastia adâncă, potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara.

Citește și: Video Incredibil! Camionul Coca-Cola din reclamele de iarnă a luat foc în Berceni! S-a făcut scrum până au intervenit pompierii!

„Bujoara – văcuța norocoasă
Ce au făcut colegii noștri brădeni de Sfântul Andrei?
De cum s-a luminat de ziuă, au început operațiunea de salvare a Bujoarei.
Văcuța rătăcită pe un versant abrupt și împădurit din apropierea unui sat de munte, a căzut într-o prăpastie, la o adâncime de aproape 30 metri.
Cei nouă pompieri au găsit-o pe Bujoara speriată și agitată, cum era de așteptat, după o asemenea experiență.
Și pentru că situația s-a dovedit a fi foarte dificilă, doi alpiniști militari din cadrul Detașamentului Deva și un tehnician veterinar au ajuns degrabă în ajutor.
Apoi, cu toții s-au pus pe treabă. Au improvizat un gard de protecție din câțiva stâlpi de lemn, furtunuri și corzi de salvare, s-au folosit de sistemul de scripeți al alpiniștilor și nu s-au lăsat până când nu au văzut văcuța în siguranță, pe poteca ce ducea înspre grajdul ei.
Chiar dacă intervenția a durat 5 ore și a presupus mult efort, salvatorii, mulțumiți de reușita operațiunii, au găsit puterea de a face și o glumă…
I-au cerut Bujoarei câte un pahar de lapte, pentru dimineață, când vor ieși din tură !
Iar stăpânul acesteia, îmbujorat de bucurie, le-a fost recunoscător colegilor noștri și le-a promis că văcuța va fi mult mai atent supravegheată de azi înainte
Bravo, băieți, pentru o așa misiune cu greutate!”,
au transmis reprezentanții ISU Hunedoara pe Facebook.

Citește și: Accident aviatic teribil. O mașină de pompieri a fost lovită de un avion. Doi oameni au murit și zeci sunt răniți

Sursa: www.romaniatv.net

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri