4.3 C
București
marți, 29 noiembrie 2022

O faimoasă mănăstire din Ucraina a luat foc după un atac rusesc

Publicat pe


Sursă: Mediafax Foto
  • O biserică de lemn a unei celebre mănăstiri ortodoxe din estul Ucrainei a fost distrusă într-un nou bombardament rusesc, a declarat astăzi președintele ucrainean Volodimir Zelenski.
  • „Artileria rusă lovește din nou astăzi Lavra Muntelui Athos” în regiunea Donețk, una dintre principalele mănăstiri ortodoxe din Ucraina , a scris președintele pe contul de telegram și a publicat un videoclip cu mănăstirea în flăcări, relateaza AFP.

El a amintit că mănăstirea fusese deja lovită săptămâna aceasta de bombardamentele rusești, „în care patru călugări au fost uciși și alți patru au fost grav răniți”.

Zelenski a spus că mănăstirea găzduiește aproape 300 de civili, inclusiv 60 de copii care se ascund acolo de bombardamente.

„Mânăstirea a fost distrusă pentru prima dată în epoca sovietică. Apoi a fost reconstruită. Și acum este incendiată de armata rusă”, a spus președintele ucrainean, solicitând UNESCO să excludă Rusia pentru această „barbarie”.

Între timp, Ministerul Apărării al Rusiei a declarat că unitățile sale la nord de Svetogorsk nu „lupta”, acuzand forțele ucrainene că „au dat foc” mănăstirii.

Mănăstirea Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, construită la începutul secolului al XVII-lea, este considerată unul dintre cele mai sfinte locuri din Ucraina de către credincioșii ortodocși, notează AFP. Înainte de război, a atras mii de pelerini în fiecare an.

Sursa: alephnews.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri