-1.6 C
București
marți, 5 decembrie 2023

O familie a plecat din Franța cu o căruță trasă de un măgar și după 2 ani au ajuns în România. Care este destinația și de ce au ales această călătorie

Publicat pe


Tuturor ne plac călătoriile, mai ales cele peste hotare unde putem vedea locuri noi, observa tradiții și culturi aparte. O familie însă a ales să facă o călătorie inedită după ce a plecat din Franța… cu o căruță trasă de un măgar. Află care este destinația acestora și cum le-a venit ideea.

O familie din Franța, cu patru copii, a ales să facă o călătorie mai puțin obișnuită. Dacă în mod normal, în vremurile noastre, majoritatea aleg ca mijloc de transport mașina sau avionul, această familie a decis să efectueze călătoria cu ajutorul unei căruțe trase de un măgar.

Alaturi de sotii francezi se aflau cei patru copii ai lor

Această familie a ajuns și pe meleagurile românești, în zona localității Peciu Nou din Timiș. Cel care a vorbit cu călătorii mai puțin obișnuiți este Marius Cârdei, care a declarat că părinții celor patru copii și-au ales ca destinație Palestina, având în vedere că bărbatul este originar de acolo.

“Am întâlnit cu familie de oameni foarte plăcuți, prietenoși, senini. Bănuiesc că sunt cetățeni francezi. M-au salutat în limba franceză. Au spus că se îndreaptă cu acel atelaj tras de o simpatică măgăriță și-n căruță erau patru copilași, undeva de la 3 ani până pe la vreo 9 ani”, a declarat Marius Cârdei.

plecat franța căruță
Francezii in drum spre destinatia lor finala

Au plecat din Franța într-o căruță trasă de măgar

De asemenea, părinții le-au mai explicat conaționalului nostru că odată cu prilejul acestei călătorii, ei încearcă să își educe și copiii, arătându-le mai multe perspective ale lumii care totodată poate fi și o lecție de viață importantă pentru ei.

“Au spus că se deplasează pur și simplu, în mod natural, pe jos. Am întrebat când au plecat din Franța. De doi ani de zile. Deci de doi ani de zile ei călătoresc, mergând aproape la pas cu acel atelaj, cu copiii după ei. Ce mâncați? Mă gândeam că poate, na, sunt de condiții mai umilă, mănâncă de prin natură.

Nu, noi avem bani, ne oprim, ne cumpărăm de la supermarket sau ne invită cetățenii din diverse locuri. Discuția a continuat pe făgașul respectiv, întrebând despre copiii, cum încearcă ei să-și educe copiii, că totuși n-au cum să meargă la școală Ei au spus că ei preferă să dea copiilor educație, oarecum prin această călătorie să-i învețe fapte de viață”, mai spune Marius Cârdei.

plecat franța căruță
Familia de francezi au ales o metoda mai putin obisnuita de a calatori spre Palestina

Familia de francezi ajungea în județul Timiș în luna noimebrie a anului trecut. Aceștia erau însoțiți de copiii lor, călătorind cu o rulotă trasă de o măgăriță.

Sursa: playtech.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri