1.1 C
București
joi, 1 decembrie 2022

O fată de 17 ani a fost lovită de trăsnet în timp ce se afla pe munte, în Hunedoara. Tânăra a suferit arsuri grave

Publicat pe


Exceptând litoralul și vestul ţării, până luni seară este valabil un cod galben de ploi abundente. A turnat deja cu găleata în mai multe zone. În Botoșani a căzut grindina, iar Slatina a fost acoperită de ape în urma precipitațiilor.

 

 

 

O fată a fost lovită de fulger

În Hunedoara, o fata de 17 ani a suferit arsuri grave, după ce a fost lovită de trăsnet în timp ce se afla pe munte. Fata făcea parte dintr-un grup mai mare venit din județul Buzău să viziteze pasul Vâlcan, de lângă stațiunea Straja, din județul Hunedoara.

Deodată, cerul s-a înnegrit, iar fata, care se urcase pe un postament de lemn să vadă mai bine, de sus, peisajul, a fost lovită de un trăsnet. Inițial, apelul la 112 a fost primit pentru doi copii, după ce martorii au crezut că și băiatul de 14 ani de lângă ea a fost atins de descărcarea electrică. Însă el nu pățise nimic.
În schimb, fata a suferit arsuri grave, pe 30% din suprafața corpului, și a avut nevoie urgentă de ajutor medical.

Călin Dumitescu, purtător de cuvânt SAJ Hunedoara:
Prezenta arsuri la nivelul feței și toracelui anterior, precum și marca de intrare a fulgerului, iar pe coapsă avea urmă. Colegii au concluzionat că este zona pe unde a ieșit fulgerul”.

Tânăra a fost sedată și intubată, apoi transportată la spitalul din Petroșani. Medicii de aici au decis transferul ei la București, cu ambulanța, pentru că vremea nu a permis folosirea unui elicopter.

Citește și


Litoralul, spulberat de cea mai puternică furtună din ultimul deceniu. Valurile uriașe au înghițit plajele

Grindina a lovit în câteva localități din județul Botoșani

Grindina puternică a lovit în câteva localități din județul Botoșani. Și tot acolo, cu puțin timp înainte, oamenii au observat cum pe cer se formează un fuior cu aspect de tornadă. Un fenomen asemănător a fost surprins și în stațiunea Tușnad, sâmbătă.

Județul Olt a fost vizat, timp de o oră, la prânz, de cod roșu de vijelii, iar precipitațiile au ajuns și la 70 de litri pe metrul pătrat. În Slatina, parcările și intersecțiile s-au umplut cu apă, iar circulația a fost aproape imposibilă. Mai multe locuințe din oraș au fost inundate, la fel și câteva beciuri și garaje unde pompierii au intervenit să scoată apa.

A plouat puternic și deasupra Iașiului. Exceptând litoralul și vestul țării, până luni seara, toată țara se află sub cod galben de ploi abundente.

 

 Sursa: stirileprotv.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri