-1.6 C
București
marți, 5 decembrie 2023

O femeie a murit în timpul unei operații estetice, într-o clinică din Turcia. Medicii nu i-au explicat riscurile

Publicat pe


O femeie în vârstă de 31 de ani din Marea Britanie a murit în timpul unei operații estetice realizată la o clinică privată din Turcia. Potrivit anchetatorilor, tânăra nu a primit suficiente informații referitoare la riscurile acestei proceduri.

 

Melissa Kerr a mers la o clinică privată din Istanbul, în 2019, pentru o operație de „lifting brazilian” (de modelare a feselor). Femeia a plătit 3.200 de lire sterline, fără să știe că aceasta va fi ultima zi din viața ei, scrie BBC.

Medicul i-a recoltat grăsime printr-un proces de liposucție de pe coapse și abdomen și apoi a injectat-o în fese, însă grăsimea injectată a intrat într-o venă și i-a blocat artera pulmonară. În ciuda eforturilor medicilor de a o salva, femeia a murit după trei ore de resuscitare. Cauza decesului este tromboembolism pulmonar.

Rudele și prietenii tinerei sunt devastați și nu își explică cum a avut loc această tragedie.

Potrivit anchetatorilor, dacă grăsimea a fost injectată prea adânc în țesutul muscular, există riscul ca aceasta ”să se deplaseze” în alte zone ale corpului.

Citește și


gravida

Medicul de familie al Melissei a precizat că ea nu avea afecțiuni medicale cunoscute și aceasta a suferit o operație de mărire a sânilor cu 10 ani în urmă, fără probleme.

Chirurgul plastician Simon Withey, căruia i s-a cerut să analizeze cazul și să pregătească un raport pentru anchetă în calitate de martor expert, a spus că este „foarte posibil” ca Melissa Kerr să fi renunțat la intervenție dacă i s-ar fi explicat foarte clar care sunt riscurile procedurii.

Articol recomandat de sport.ro


„România a aruncat în aer așa-zisul stat Kosovo!” Presa din Serbia, reacție nemiloasă după scandalul de la București
Sursa: stirileprotv.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri