11.8 C
București
luni, 20 martie 2023

O femeie din Cluj a intrat în STOP CARDIAC chiar într-o biserică! Câteva fete care au făcut un curs de prim-ajutor au reușit să o salveze

Publicat peO femeie din Cluj a intrat în stop cardiac chiar în timp ce se afla la biserică. Din fericire, câteva fete cu vârste cuprinse între 14 și 22 de ani au văzut ce s-a întâmplat și au reușit să o salveze!

Adolescentele au aplicat manevrele de resurscitare învățate până la sosirea Ambulanței. Fetele făcuseră cursuri de prim-ajutor organizate de o asociație din Cluj, în care tinerii au învățat să facă manevre de resuscitare.

Povestea cu final fericit a fost povestită pe Facebook de către unul dintre unul dintre reprezentanții asociației TEN. ”Niște fete cu vârste cuprinse între 14 și 22 de ani au salvat viața unui om! Ar putea fi un titlu de știre! Dar nu e! Vorbim despre politicieni, despre Ucraina, despre RCA și multe altele… Cu toate acestea, prima propoziție e cât se poate de reală! În urmă cu două săptămâni, adolescentele despre care scriu erau la o biserică dintr-un sat din județul Cluj, și, spre sfârșitul slujbei, o doamnă ce se afla în biserică a intrat în stop cardio-respirator! Fetele mele au scos-o pe doamna respectivă din biserică și timp de 20 de minute, aceste adolescente minunate au aplicat manevre de resuscitare, menținând victima în viață până la sosirea ambulanței! Au fost felicitate de către personalul de pe ambulanță pentru ceea ce au făcut și le felicit și eu, din suflet! Acea doamnă a supraviețuit exclusiv datorită implicării acestor copii minunați!, povestește pe Facebook Andrei Mureșan.

”Jos pălăria, dragile mele!”

Și pentru că fetele acestea fac parte din comunitatea TEN-Cluj și au participat la Cursul de prim-ajutor și resuscitare pentru adolescenți pe care l-am organizat la sediul Asociației TEN-CLUJ! La câteva zile distanță, una dintre ele a acordat prim-ajutor și unui biciclist, victimă a unui accident de circulație! Ați demonstrat că SE POATE! Că sunt suficiente două mâini pentru a salva o viață! Jos pălăria, dragile mele! Ne obligați să mergem înainte și să organizăm cu regularitate aceste cursuri! Sunteți eroinele mele și abia aștept să vă revăd! Mi-ați acordat cel mai frumos premiu pe care l-am primit în viața mea, deși voi ar trebui să fiți premiate! Eu vă premiez cu câte o prăjitură și o pizza maaaaare de tot când ne întâlnim!”, a mai scris acesta pe rețeaua de socializare.

Sursa: www.gandul.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri