1.6 C
București
joi, 1 decembrie 2022

O groapă misterioasă de 200 de metri adâncime, găsită în Chile. Autoritățile încearcă să afle cum s-a format

Publicat pe

Groapa, care are un diametru de 25 de metri, a apărut în apropiere de orașul Tuerra Amarilla, într-o zonă minieră, iar autoritățile încearcă să descopere motivul, relatează The Guardian.

Serviciul național pentru geologie și minerit (Sernageomin) a aflat sâmbătă de existența gropii, care se află pe un teren exploatat de compania canadiană Lundin Mining, la aproximativ 665 km nord de capitala Santiago. La fața locului a fost trimis personal specializat, a declarat directorul agenției, David Montenegro. „Are o adâncime considerabilă, de aproximativ 200 de metri. Nu am identificat niciun material acolo jos, dar am observat că este o cantitate mare de apă”, a adăugat Montenegro.

După apariție acestei gropi uriașe, mai multe zone de la intrarea în santierul de lucru al minei Alcaparrosa, aflat în apropiere de groapă, au fost închise, a precizat Sernageomin. Lundin Mining a transmis luni că incidentul nu a avut urmări asupra muncitorilor săi în comunitate, dar și că groapa nu s-a modificat de când a fost găsită. „Zona a fost imediat izolată și au fost notificate autoritățile de reglementare relevante. Nu a existat niciun impact asupra personalului, echipamentelor sau infrastructurii”, a transmis firma, într-un comunicat.

Sursa: Libertatea

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri