6.7 C
București
duminică, 3 decembrie 2023

O importantă companie internațională a deschis la Timișoara un hub în domeniul dezvoltării de software/FOTO

Publicat pe


Specialiștii din Timișoara ai unei importante companii specializate în domeniul manipulării lichidelor în domeniul laboratoarelor, lucrează alături de IT-ști din Reno (Nevada, SUA) și Bonaduz (Graubünden, Elveția) la realizarea de software pentru acest domeniu. În orașul de pe Bega a fost deschis un nou hub, cu activitate în acest domeniu de dezvoltare software. 

Specializat în dezvoltarea platformelor automate de manipulare a lichidelor, acesta este localizat în centrul de afaceri Iulius Town și va contribui la soluțiile software ale diviziei de Robotică Hamilton.

Este o reală bucurie pentru noi ca în anul în care aniversăm primii 10 ani de activitate în România să inaugurăm și acestă nouă investiție, care se adaugă celorlalte, din acest an: dezvoltarea departamentului de Prelucrare Tablă, unul dintre cele mai performante din acest moment și extinderea fabricii din Giarmata, care se va finaliza în luna noiembrie. Acest hub, prin soluțiile software pe care le va dezvolta, va contribui la misiunea pe care Hamilton și-a asumat-o, aceea de a inova pentru a îmbunătăți viața oamenilor. ”, a declarat Ciprian Ractei, director general al companiei.

Noul hub de dezvoltare software se bucură de un spațiu modern de birouri și un laborator de testare a software-ului Venus, pe care specialiștii din România îl dezvoltă alături de echipele din Reno (Nevada, SUA) și Bonaduz (Graubünden, Elveția).

Vă felicit pentru inaugurarea hub-ului de dezvoltare software la Timișoara. Investiția pe care o faceți în tehnologii de vârf și în atragerea de specialiști de top consolidează poziția Timișoarei în acest sector exclusivist de dezvoltare. Extinderea companiei Hamilton în Timișoara este un semnal puternic de optimism și încredere în viitorul orașului nostru – orașul cel mai dinamic din România”, a spus și primarul Timișoarei, Dominic Fritz, la inaugurare.

Divizia de Robotică a grupului american dezvoltă și produce instrumente automate de manipulare a lichidelor, utilizate în spitale, laboratoare și alte instituții de cercetare din întreaga lume.

În România, Compania Hamilton și-a început activitatea în anul 2013, în Timiș, prin producția de seringi microlitrice și ace, folosite exclusiv în laboratoarele de cercetare pentru precizia măsurării și pipetării în gama microlitrilor. Odată cu deschiderea de la Giarmata, România a devenit a doua țară din Europa, după Elveția, în care compania desfășoară activități de producție. 

Astăzi, în fabrica din Giarmata, se produc, cu ajutorul unei echipe de aproximativ 380 de angajați instrumente de precizie ridicată folosite în laboratoarele de analiză și cercetare (seringi microlitrice, ace, pompe de dozaj, module de pipetare și accesorii), de a căror dezvoltare se ocupă integral (mechanical, hardware, firmware, software). Tot aici se produc și consumabile de unică folosință utilizate în…Sursa: debanat.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri