15.9 C
București
luni, 20 martie 2023

O nouă categorie de angajați care se poate pensiona după doar 25 de ani de cotizație! Gheorghe Piperea: ”ÎCCJ tocmai a creat una!”

Publicat peGheorghe Piperea a anunțat că o nouă categorie de salariați se va putea pensiona după doar 25 de ani de cotizație.

”Pe zi ce trece mai apare câte o meserie care dă pensionari speciali și anticipați.

ÎCCJ tocmai a creat una, erijându-se în legiuitor: salariații din energie se pot pensiona după 25 de ani de cotizație…

De ce oare vrea această lume să se pensioneze atât de curând?”, se întreabă Gheorghe Piperea pe o rețea socială. 

”Luni, 13 martie 2023, Înalta Curte de Casație şi Justiție – Completul pentru soluționarea recursului în interesul legii, legal constituit, a pronunțat următoarea soluție:

Prin Decizia nr. 2/2023, ÎCCJ admite recursul în interesul legii formulat de Colegiul de conducere al Curții de Apel Suceava și, în consecință, stabilește că:

În interpretarea şi aplicarea dispozițiilor art. 56 alin. (1) din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, modificată și completată prin Legea nr. 197/2021, dispozițiile legale evocate recunosc ope legis o reducere a vârstei standard de pensionare cu 13 ani pentru persoanele care au realizat un stagiu de cotizare de 25 de ani, corespunzător activității desfășurate cel puțin 30 de ani în locurile de muncă prevăzute de art. 30 alin. (1) lit. i) din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, modificată şi completată prin Legea nr. 197/2021, indiferent de condițiile în care a fost încadrată activitatea de angajator/fostul angajator, conform legislației anterioare şi indiferent de tipul contribuției de asigurări sociale datorate de angajator/fostul angajator.

Obligatorie, potrivit dispozițiilor art. 517 alin. (4) din Codul de procedură civilă”, scrie juridice.ro.

Pe zi ce trece mai apare câte o meserie care dă pensionari speciali și anticipați.
ÎCCJ tocmai a creat una,…

Publicată de Gheorghe Piperea pe Luni, 13 martie 2023

Sursa: www.antena3.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri