3.8 C
București
miercuri, 29 martie 2023

O nouă declarație scandaloasă a premierului maghiar Viktor Orban: Ungaria s-ar învecina la est cu Rusia, nu cu Ucraina

Publicat peMarti, 31 Ianuarie 2023, ora 22:41

1048 citiri

Premierul maghiar Viktor Orban a făcut o altă declarație scandaloasă la adresa Ucrainei. El crede că țara sa se învecinează la est cu „rușii”. Incidentul a fost raportat de ediția europeană a publicației Pravda.

Orban a refuzat să recunoască existența poporului ucrainean într-o seară festivă dată în onoarea președintelui azer Ilham Aliyev. El a spus că Ungaria s-ar fi învecinat cu „rușii” din est, deși țara nu are granițe comune cu Federația Rusă.

„Nu trebuie să fii un fizician nuclear pentru a vedea (…): Azerbaidjanul se învecinează cu Iranul la sud și Rusia la nord, vorbitorii de limbă germană trăiesc în vestul Ungariei, iar rușii trăiesc în est„ a spus odiosul premier ungar.

Devenind un ecou al propagandei de la Kremlin, el nu numai că a negat statalitatea Ucrainei, dar a arătat clar că nu îi recunoaște pe ucraineni ca popor.

Orban face în mod regulat declarații anti-ucrainene.

Săptămâna trecută a numit Ucraina „pământul nimănui” și a încercat, de asemenea, să convingă că țara vecină nu va putea câștiga războiul cu Rusia. După această declarație, Ministerul de Externe ucrainean l-acovor pe ambasadorul Ungariei.

Guvernul Orban alimentează sentimentul separatist în partea de vest a Ucrainei. Budapesta se opune integrării europene și euro-atlantice a Ucrainei în toate modurile posibile, împiedicând impunerea de sancțiuni împotriva Rusiei.

Sursa: ziare.com

Mai multe stiri

Ultimele Stiri