31 C
București
miercuri, 6 iulie 2022

O nouă insectă poate fi folosită ca aliment în UE. Comisia Europeană a autorizat-o pentru consum

Publicat peAstfel, vorbim de o a treia insectă acceptată după ce, în iulie 2021, a fost emisă aprobarea pentru viermele galben uscat, iar în luna noiembrie pentru lăcusta călătoare.

Decizia de acum a Comisiei Europene a fost susţinută de statele membre, în data de 8 decembrie 2021, după o evaluare amănunţită realizată de Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară (EFSA).

EFSA a ajuns la concluzia că greierul de casă este sigur pentru utilizările cerute de compania care a formulat solicitarea, dar produsele care conţin acest nou aliment trebuie să fie etichetate corespunzător şi să menţioneze posibilele reacţii alergice.

Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) a descoperit, în ultimii ani, că insectele sunt o sursă de alimente hrănitoare şi sănătoase cu un conţinut bogat de grăsimi, proteine, vitamine, fibre şi minerale.

În plus, constituie o parte importantă a dietei zilnice pentru sute de milioane de persoane din întreaga lume.

Totodată, în contextul strategiei „De la fermă la farfurie”, insectele au fost indentificate drept o sursă alternativă de proteine care ar putea facilita tranziţia spre un sistem alimentar mai sustenabil.Sursa: www.realitatea.net

Mai multe stiri

Ultimele Stiri