12.7 C
București
marți, 4 octombrie 2022

O nouă lege intră în vigoare astăzi, 26 martie! Este interzis în România, iar cei care o încalcă riscă amenzi usturătoare

Publicat peKlaus Iohannis a promulgat o nouă lege, iar cei care nu o respectă riscă amenzi și chiar închiderea activității. Legea vizează agenții economici și va intra în vigoare chiar de astăzi, 26 martie.

Președintele Iohannis a aprobat Legea pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun. Modificarea vechii legi vizează sancțiunile pe care le vor suferi cei care vând produse alcoolice și țigări sau tutun minorilor.

O altă modificare a fost adusă și la Legea nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială. Astfel, comercianții nu vor risca doar amenzi, ci și închiderea centrului comercial. (CITEȘTE ȘI: Badantă româncă, acuzată că i-a bătut pe bătrânii de care trebuia să aibă grijă. Femeia a dispărut fără urmă)

Ce este interzis de astăzi

Actualizarea vechii legi se referă la consumul de alcool și produse din tutun de către minori. Prin intermediul acesteia, sunt sporite controalele, amenzile și sancțiunile pe care le vor suporta comercianții care acordă astfel de produse, contra cost, persoanelor care au sub 18 ani. De asemenea, Klaus Iohannis consideră că legea va duce la descurajarea tinerilor, spre a nu se apuca de aceste vicii nocive.

Conform legii, comercianții care vor mai vinde produse din tutun minorilor vor fi sancționați cu „amendă contravenţională de 10.000 lei şi cu sancţiunea complementară de suspendare a activităţii pe o perioadă de 30 de zile la prima abatere; săvârşirea unei noi contravenţii la această lege se sancţionează cu amenda contravenţională de 20.000 lei şi cu sancţiunea complementară de închidere a unităţii”.

Începând de zilele acestea, reprezentanții Poliției Locale și ai Ministerul Afacerilor Interne se vor ocupa de constatarea încălcării acestei legi și vor impune sancțiunile stipulate în cadrul acesteia. (CITEȘTE ȘI: Bogdan de la Ploiești, primele declarații după ce a ajuns pe mâna medicilor. Ce a pățit, de fapt, artistul: ” Nu mă așteptam să primesc atâtea mesaje”)Sursa: www.cancan.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri