21.3 C
București
vineri, 1 iulie 2022

O nouă ocazie pentru dezvăluirea afacerilor lui Biden în România”Dacă sunt adevărate informațiile despre Rusia, Ucraina, China și alte țări (România este printre ele – n.red.), atunci Biden este un politician corupt. Ăsta este un laptop din iad”, spunea Donald Trump, într-o dezbatere televizată, cu două săptămâni înaintea alegerilor prezidențiale din 2020.

Se referea la un laptop plin cu dovezi despre posibile infracțiuni comise de fiul actualului președinte Joe Biden, un laptop uitat de Hunter Biden la o companie de reparații IT din Delaware. Sunt informații despre afacerile lui Hunter Biden în Ucraina, în perioada  administrației Obama, când tatăl său, vicepreședintele Biden, coordona tocmai dosarul ucrainean, când Biden schimba procurorul general al Ucrainei pentru că îndrăznise să ancheteze compania ucraineană Burisma, care îl angajase pe fiul său. Hunter Biden primea milioane de dolari de la oligarhii ucraineni. Alte milioane au luat calea conturilor lui James Biden, fratele actualului președinte. În afacerile lui Hunter erau implicați alte două beizadele – Devon Archer și Christopher Heinz, ultimul fiind fiul vitreg al fostului secretar de Stat John Kerry (actualmente trimis special pentru Schimbările Climatice al administrației Biden). Firmele lui Hunter Biden au primit sume importante și din China, arată informațiile din acel laptop – 4,8 milioane de dolari transferați de o companie chineza lui Hunter și James Biden, imediat după ce Hunter a făcut o vizită în China, unde a ajuns la bordul Air Force Two, împreună cu tatăl său, vicepreședintele SUA.

”În România, Hunter Biden și firma Boies Schiller Flexner au fost angajați de mogulul Gabriel Popoviciu, care dorea să scape de o condamnare pentru corupție folosindu-se de o campanie de presă și de influențarea guvernului”, scrie Real Clear Politics. ”Acesta este doar vârful aisbergului influenței familiei Biden”, mai scrie publicația citată. De amintit că firma Boies Schiller Flexner, unde Hunter Biden era consilier, a fost cea care l-a reprezentat pe locotenent-colonelul ucraineano-american Alexander Vindman, așa-zisul ”avertizor de integritate” de la care a plecat scandalul impeachmentului președintelui Donald Trump, în urma unei conversații telefonice Trump-Zelenski.

”Fostul procuror general al SUA, William Barr, și fostul șef al unității CIA pentru terorism și arme de distrugere în masă, Charles Faddis, au multe suspiciuni de corupție legate de actualul președinte Biden și de membrii familiei sale, amenințări la adresa securității nationale a SUA și implicare a serviciilor secrete în mușamalizarea afacerilor care au transpirat în presă”, scrie Real Clear Politics.

Laptopul plin de dovezi al lui Hunter Biden este în posesia FBI începând din 2019. În 2020, când a izbucnit scandalul care putea să-l coste pe Joe Biden pierderea alegerilor, presa și serviciile secrete americane au îngropat acest subiect. Marile ziare americane au dat un verdict unanim – este o dezinformare rusă. Toate publicațiile citau zeci de foști ofițeri de informații care ajungeau la această concluzie.

Se pare că nu așa stau lucrurile și că lațul începe să se strângă în jurul lui Hunter Biden, unchiului său James și tatălui sau Joe. Acum, CBS scrie ca peste 150 de tranzacții financiare ale lui Hunter Biden și ale unchiului său sunt considerate suspecte de bănci. Și mai important, The New York Times a admis că informațiile din laptopul lui Hunter Biden sunt reale și a anunțat că va publica o mare parte din aceste informații. Vorbim aici chiar de ziarul care a pus umărul cel mai mult la îngroparea scandalului legat de acest laptop, în 2020. Din iulie 2021 și până pe 16 martie 2022, când NY Times a admis veridicitatea informațiilor din laptopul cu pricina, numele lui Hunter Biden nu a apărut deloc în marile publicații americane.

Recent, conducerea editorială a The Washington Post și-a pus cenușă în cap: ”De ce vine abia acum confirmarea acestor informații care au apărut în 2020? Atunci, Twitter a blocat toate informațiile despre laptop și a suspendat contul ziarului New York Post, care a publicat aceste informații; Facebook a îngropat aceste informații cu ajutorul algoritmilor, temându-se că este o dezinformare. Toate astea au dus la suspiciunea că se încearcă o mușamalizare sau că este cel puțin vorba despre un dublu standard aplicat politicienilor liberali și celor conservatori în presă și în social media. Niciuna dintre aceste dileme nu și-a găsit răspunsul. Lecția învățată în 2016, cu victoria lui Trump, este că e bine să nu publici informații neverificate în toiul unei campanii electorale. Lecția învățată în 2020 este că suprimarea informațiilor relevante este foarte periculoasă”.

Însă nu toți jurnaliștii americani își recunosc greșeala. Anne Applebaum, cea care cheamă acum Vestul la arme împotriva Rusiei, a fost una dintre vocile care au susținut că scandalul laptopului lui Hunter Biden este o mașinațiune a Rusiei. Acum, când toată presa americană arată că nu așa stau lucrurile, Applebaum spune că nu-i pasă. ”Problema mea cu laptopul lui Hunter Biden este că e total irelevantă. Nu este dezinformare… Dar nu cred că relațiile de afaceri ale lui Hunter Biden ar trebuie să determine cine este președintele SUA”.

Eric Trump, fiul fostului președinte, spune că oamenii nu sunt egali în fața legii în Statele Unite. ”Nu există acoperire mediatică egală. Presa este aripa de propagandă a stângii politice. Cred că asta e limpede pentru toți americanii”, a spus Eric Trump, adăugând că, dacă tatăl său ar fi spus o sutime din ”prostiile” pe care le-a spus până acum președintele Biden, presa ar fi cerut demult aplicarea amendamentului constituțional pentru îndepărtarea președintelui. ”Dacă eu aș fi făcut o sutime din ce a făcut Hunter Biden, aș fi fost băgat la închisoare pentru tot restul vieții”, a mai spus Eric Trump, acum președinte al Trump Organization.

Parcă la o comandă, NY Times și Washington Post acordă atenție scandalului laptopului lui Biden și anunță publicarea informațiilor cu pricina. New York Post, ziarul care a descoperit aceste informații și care a avut cel mai mult de suferit, scrie că noul demers al presei de mainstream nu este căutarea adevărului, ci salvarea fiului președintelui și albirea imaginii familiei Biden. Următoarele săptămâni ne vor arăta cât de puternică este mâna ”guvernului invizibil” despre care avertiza președintele Theodore Roosevelt, în 1912: ”În spatele guvernului de ochii lumii tronează un guvern invizibil, care nu se supune nimănui și nu este responsabil în fața poporului. Distrugerea acestui guvern, a alianței dintre afacerile corupte și politica coruptă este prima sarcină a unui om de stat”.

Sursa: www.cotidianul.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri